VASSIŁINA | Συνέντευξη
Η Συλβάνα Παπαϊωάννου μίλησε με τη VASSIŁINA για την τελευταία της συνεργασία, το «Fever Ride» με την Τάμτα, για τους φόβους που μετατρέπει σε στίχους, για τα τραγούδια που θα ήθελε – ή δεν θα ήθελε – να ερμηνεύσει, αλλά και για τη δύναμη που αντλεί από τη σκηνή και τη θηλυκότητα, καθώς και τα επόμενα σχέδιά της.
Έχεις κάνει αρκετές συνεργασίες, δεν θα ρωτήσουμε ποια ήταν η αγαπημένη σου, αλλά θα θέλαμε να μας μιλήσεις λίγο για την τελευταία σου συνεργασία και το Fever Ride – πώς ήταν η όλη εμπειρία;
Το Fever Ride γράφτηκε σε μια περίοδο που επικρατούσε ένα χάος και μια ένταση στη ζωή μου. Έγραψα το part μου και πραγματικά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποια άλλη να το αποθεώσει καλύτερα από την Τάμτα. Έβαλε και τη δική της πινελιά με το «Στο τέρμα Vassilina κι όπου πάμε don’t care» — ίσως το μεγαλύτερό μου flex ότι έγραψε κάτι τέτοιο η Τάμτα για μένα, χαχα. Γενικά, η συνεργασία δούλεψε πολύ φυσικά και εύκολα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έγινε.
I’mRNAcoded, λέει ένας στίχος σου και εσύ ανέφερες τη λέξη αρρωστοφοβία, σε πρόσφατο σου TikTok. Ποια κομμάτια της εαυτής σου κλέβει ο φόβος αυτός;
Αγαπώ που το πιάσατε! Ο στίχος είναι καθαρά inside joke με τον εαυτό μου. Τον έγραψα inspired από την περίοδο του Covid, τότε που το OCD μου ήταν στο peak και η λέξη “mRNA” είχε κάνει imprint στην καθημερινότητά μου, χαχα. Γενικά, μου έχει κλέψει πολλές όμορφες στιγμές αυτός ο φόβος και τότε θύμωνα (ακόμα θυμώνω Καμιά φορά) ένιωθα ότι έχασα χρόνια που θα μπορούσα να είμαι πιο ανέμελη. Ταυτόχρονα όμως, σε άλλες φάσεις με έχει προστατέψει. Είναι ένα περίεργο mix από harsh love και έλεγχο Πολλά χρόνια ζούσα με υπερβολικό φόβο για σχεδόν τα πάντα.τωρα το δουλεύω πιο συνειδητά και έχω μάθει να το αναγνωρίζω και να μην τριπάρω για μέρες. Και φυσικά το περνάω στη μουσική μου, είναι ο τρόπος μου να το αποφορτίζω και να το κάνω κάτι δικό μου.

Τραγούδι που θα σκότωνες να ερμηνεύσεις & τραγούδι που θα σκότωνες να μην ερμηνεύσεις.
Θα σκότωνα για το “On My Own” από Les Misérables. (Don’t ask why )
Και ξέρω γω δεν θα ήθελα να ερμηνεύσω… τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου. Χαχαχα
Red Flag. Situationship. Έλα μωρέ, είσαι λίγο πιεστική. Αποτυπώματα παλιά. Πόσο καύλα είναι να αποδομείς μέσω της μουσικής σου και επί σκηνής, στερεότυπα, καταστάσεις, φόβους και να υμνείς τη θηλυκότητα σε κάθε της πτυχή. Για εμάς είναι φουλ. Για εσένα;
Φυσικά, με απελευθερώνει! Γενικά τα στερεότυπα όπως και τα red flags είναι για να τα διώχνουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πάνω στη σκηνή και από το κοινό μου νομίζω έχω πάρει άπειρη δύναμη σαν θηλυκότητα. Δεν βλέπω άλλον τρόπο να υπάρξω στη σκηνή πέρα από το να λέω τα πράγματα όπως τα νιώθω και να μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω
Walkman, μία κασέτα, τρία κομμάτια.
First Love / Late Spring — Mitski
Good Luck, Babe! — Chappell Roan
Thank You for Recording — Oklou

Και, τέλος, για πες: VASSIŁINA, What’s next;
Έρχεται νέο άλμπουμ, πιο άμεσο και πιο ελληνόφωνο, γεμάτο συνεργασίες από την Kiki Music. Τον Ιανουάριο ξεκινάει και το ευρωπαϊκό tour με τον Pan Pan, όπου θα ανοίξω και κάποια από τα live του. Και στις 10/1 ξεκινάω τη χρονιά με το πρώτο μου live για το 2026, μαζί με τον Kristof, στο Ιλίον Plus — θα είναι super extra magical.
