10+1 σημαντικές γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο | Πάστα Φλώρα

Amelia Earhart (1920)

Η Amelia Earhart πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1928. Εξαφανίστηκε το 1937 και θεωρήθηκε νεκρή δύο χρόνια μετά.


Frida Kahlo (1930)

Η Frida Kahlo διέπρεψε κατά την δεκαετία του 1930, όπου μέσω των έργων της κατάφερε όχι απλά να γίνει ευρέως γνωστή, αλλά και να εμπνεύσει ολόκληρο τον κόσμο. Ο γνωστός πίνακάς της, “the frame”, βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου.


Anne Frank (1940)

Η νεαρή Anne επέζησε κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας και απεβίωσε το 1945.Έγινε γνωστή μέσα από το ημερολόγιό της, στο οποίο κατέγραφε τις εμπειρίες της και τις σκέψεις της και το οποίο δημοσίευσε ο πατέρας της, Όττο.


Rosa Sparks (1950)

Την δεκαετία του 1950, η Rosa Sparks εντάχθηκε εναντίον του τότε ισχύοντος νόμου, σύμφωνα με τον οποίο, οι μπροστινές θέσεις του λεωφορείου θα έπρεπε να δίνονται πάντα στους “λευκούς”. Μέσα από τον ακτιβισμό της συνέβαλλε στην κατάργηση του κανόνα και στην εξάλειψη του ρατσισμού.


Audrey Hupburn (1950)

Η εικονική ηθοποιός, πέρα από τους σπουδαίους ρόλους που έχει υποδυθεί, αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στην φιλανθρωπία, βοηθώντας παιδιά μέσω του οργανισμού UNICEF.


Margaret Sanger (1960)

Η Margaret Sanger υπήρξε φεμινίστρια και πρέσβειρα των δικαιωμάτων των γυναικών, εισάγοντας τον όρο “birth control”. Δημιούργησε πολλές κλινικές και παρότρυνε την έγκριση του Enovid.


Junko Tabei (1970)

Η Junko είναι η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του βουνού Everest. Αργότερα, το 1992, έφτασε στην κορυφή των Seven Peaks, μεγαλώνοντας την φήμη της.


Benazir Bhutto (1980)

To 1988 η Benazir Bhutto έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στο Πακιστάν και κέρδισε στις εκλογές, μόλις τρεις μήνες μετά την γέννηση του παιδιού της.


Dr. Mae C. Jemison (1990)

Επρόκειτο για την πρώτη Αφρικανο – αμερικανή γυναίκα που έγινε δεκτή από την NASA και το 1992, έγραψε ιστορία, γίνοντας η πρώτη αφρικανο-αμερικανή που πήγε στο διάστημα.


Oprah Winfrey (2000)

Η γνωστή σε όλους, Oprah Winfrey κατάφερε να γίνει η παρουσιάστρια ενός από τα πιο επιτυχημένα talk shows, λαμβάνοντας το 2003 τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης Αφρικανο-αμερικανής γυναίκας. Στην εκπομπή της βοηθά γυναίκες, θύματα βιασμού ή βίας.

Oprah Winfrey, American media mogul, talk show host, actress and philanthropist, at the Kennedy Center to celebrate the opening of the National Museum of African American History and Culture, in Washington D.C., on September 23, 2016.

Michelle Obama (2010)

Ωσάν πρώτη κυρία, η Michelle Obama ασχολήθηκε με διάφορους κλάδους και τομείς. Συγκεκριμένα, προώθησε την παιδεία, τον αθλητισμό, την μόδα- στηρίζοντας ακόμη και ανερχόμενους σχεδιαστές, ενώ ακόμη, πάλεψε για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανισότητας.

 

Σίσσυ Πολιτοπούλου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top