4 Απλοί τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου ενώ ζεις στον κόσμο το 2020 | Πάστα Φλώρα

Σκεπτόμενοι το 2020, μία λέξη φιγουράρει κυρίως στο μυαλό μας, ο Κορωνοϊός. Έτσι, λοιπόν, το 2020 δεν είναι σίγουρα για κανέναν εύκολη χρονιά. Περισσότερο άγχος, στρες και αγωνία από ποτέ, αφού όλοι λίγο πολύ επηρεαζόμαστε καθημερινά από τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα γύρω από τον ιό αυτόν. 

Η φροντίδα του εαυτού μας και κυρίως της ψυχικής μας υγείας, πρέπει να είναι προτεραιότητά μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε δυνατότεροι από αυτήν την άκρως στρεσογόνα κατάσταση στην οποία ζούμε, καθώς και από τις συνέπειες αυτής σε άλλους παράγοντες της ζωής μας, όπως είναι η δουλειά, το πανεπιστήμιο, η υγεία η δική μας και των γύρω μας.

Παρακάτω, σου καταθέτω τέσσερις απλούς τρόπους να φροντίσεις τον εαυτό σου, ενώ ζεις σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Όλοι οι τρόποι είναι δοκιμασμένοι από εμένα και όλοι με βοηθούν, όταν βλέπω ότι βυθίζομαι στην κατάσταση αυτή.

Μουσική

Η μουσική πάντα με βοηθούσε και εξακολουθεί να με βοηθάει. Οποιοδήποτε είδος της. Πάντα δίνει χρώμα και φωνή σε περιόδους που δεν μπορούν να χρωματίσουν τα μάτια μου ή να μιλήσει το στόμα μου. Έτσι και τώρα. Η προσοχή στους στίχους ή το ξεφάντωμα με το ρυθμό, πάντα βοηθάει να ξεχαστεί το μυαλό μου από τα προβλήματα, το άγχος και το στρες. 

Φίλοι

Οι φίλοι και οι φίλες είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μας. Πάντα είναι θα είναι εκεί για εμάς. Έτσι και τώρα, που όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Οι φίλοι είναι εκεί για συμπαράσταση, βοήθεια και αγάπη. Ακόμα και χωρίς αγκαλιές, οι φίλοι προσφέρουν την αγάπη και την ζεστασιά τους απλόχερα. Είναι οι φάροι στη ζωή μας.

Κλείσιμο τηλεόρασης και διαφόρων πηγών ειδήσεων

Μία τεχνική που εφάρμοσα κυρίως στην καραντίνα, που οι ειδήσεις, η αρχική μου στα social media και γενικότερα το οποιοδήποτε μέσο έπιανα στα χέρια μου, μου υπενθύμιζε την κατάσταση στην οποία ζούσαμε και το πόσο χειροτέρευε και πόσο θα χειροτερέψει στο μέλλον. Συγκεκριμένα, φρόντιζα να ενημερώνομαι μόνο μια φορά την ημέρα, στις 6 μ.μ. και είχα φροντίσει να ενημερώσω και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσα, να μην μου λένε νέα και γεγονότα γύρω από την πανδημία. Τον τρίτο τρόπο είμαι πολύ κοντά να τον εφαρμόσω και τώρα.

Έξω

Πάρε το αγαπημένο σου άτομο ή και τον εαυτό σου μόνο, και βγες έξω να περπατήσεις. Το περπάτημα και η αλλαγή περιστάσεων ανέκαθεν βοηθούσαν και βοηθούν. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα μαγαζιά με κόσμο και να προτιμάς το περπάτημα, αφού έτσι θα δεις συνεχώς νέα μέρη και ανθρώπους. Προσπάθησε να παρατηρείς τις λεπτομέρειες γύρω σου ακόμα κι αν πρόκειται για τη γειτονιά σου. Έτσι, θα ξεχαστείς και θα ηρεμήσεις πολύ γρήγορα, αφού το μυαλό σου θα αποσιωπήσει τα γεγονότα και τις σκέψεις που σε βαραίνουν και θα δώσει βάση στο τι γίνεται γύρω σου και στις νέες εικόνες-λεπτομέρειες που εμφανίζονται.

Και να θυμάσαι, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. 

Θα τα καταφέρουμε!

Ρούλα Βαθίστα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top