4 υπέροχα μέρη κοντά στην Αθήνα για διήμερο | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Αναστασία Παπαδοπούλου

Άλλοι γυρίζουν από διακοπές κι άλλοι δεν έφυγαν ποτέ απ’την καυτή Αθήνα. Άλλοι ψάχνουν την επόμενη τους διήμερη απόδραση, γι αυτό κι εμείς δίνουμε τις 4 καλύτερες μας επιλογές με τα κοντινότερα trips από την πόλη που σιγά σιγά γεμίζει!

1. Καλάβρυτα

Έχει απόσταση περίπου δυο ώρες από την Αθήνα και παρά πολλά να δεις. Εκτός από τη βόλτα σας στα κεντρικά παραδοσιακά μαγαζάκια και καφέ μην ξεχάσετε να περασετε από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και φυσικά τη Μονή Αγίας Λαύρας. Αν πάλι θέλετε να εξερευνήσετε όλη την περιοχή το Σπήλαιο των Λιμνών στην Καστριά είναι η καλύτερη σας επιλογή.


2. Ναύπακτος

Η καλύτερη εποχή για τη Ναύπακτο είναι τώρα. Συνδυάζοντας τη θάλασσα και το βουνό είναι αυτή που σας παροτρύνει να αφήσετε πίσω το καλοκαιράκι και να «μπείτε» σε φθινοπωρινή διάθεση.


3. Λίμνη Πλαστήρα

Ο πιο κατάλληλος προορισμός για να καλωσορίσετε τα χρώματα του φθινοπώρου. Με την πρώτη ματιά, είναι σαν παραμύθι. Με τη δεύτερη συνειδητοποιείτε ότι ο γύρος της λίμνης αξίζει πολύ περισσότερο. Επισκεφτείτε το χωριό του Διονύσου και το μουσείο Οίνου και Αμπέλου, το φράγμα, και τους μικρούς οικισμούς όπως το Μουζάκι. Αν είστε των σπορ περάστε από τα Καλύβια Πεζούλας για μια βόλτα με ελικόπτερο ή και για τοξοβολία.


4. Ναύπλιο

Τι να πούμε για το Ναύπλιο; Είναι ρομαντικό και γραφικό και φεύγοντας δεν μπορεί να μη θελήσεις να ξανά γυρίσεις. Οι δρόμοι του και τα σπίτια αρχοντικά όπως και η ενέργεια που αποπνέει. Είτε είστε είτε όχι τολμηροί ανεβείτε τα 999 σκαλιά στο Παλαμήδι για τη θέα και περπατήστε το και περιμετρικά, στην Ακροναυπλία (Ίτς Καλέ) δηλαδή το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς. Αμέτρητες εικόνες θα σας προσφέρουν και οι Παλιά και Νέα πόλη. Ξεκινήστε από την Πλατεία Συντάγματος, διαλέξτε παραδοσιακά προϊόντα και πιείτε καφέ με θέα το μοναδικό Μπούρτζι.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top