4+1 συνήθειες που κράτησα κι αυτά τα Χριστούγεννα | Πάστα Φλώρα

Μπαίνοντας σιγά-σιγά στους κανονικούς μας ρυθμούς, αφήνοντας πίσω τις γιορτές και τις υπέροχες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, παρατήρησα πως κάποιες συνήθειες δεν τις έχω αλλάξει… Συνήθειες που δεν έχουν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων, συνήθειες που τις κρατάω ακόμα και με γεμίζουν με την ίδια χαρά που με γέμιζαν όταν ήμουν παιδί. Τελικά δεν είναι δύσκολο να παραμένεις παιδί τα Χριστούγεννα. Κι αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν:

• Έστειλα ευχετήριες κάρτες σε αγαπημένους φίλους που είναι μακριά. Παρέλαβα κι εγώ εξίσου.

• Αφιέρωσα αρκετό ελεύθερο χρόνο στην οικογένεια μου. Τον αξίζουν και με το παραπάνω.

• Πήρα συμβολικά δώρα, έλαβα αντίστοιχα κι εγώ.

• Είπα στην ανηψιά μου, όταν με ρώτησε αν υπάρχει Αη-Βασίλης- πως υπάρχει και να μην επιτρέψει σε κανέναν να της πει το αντίθετο. Κι αν δεν τον δει ποτέ, να ξέρει πως θα υπάρχει πάντα στην καρδιά της, όσα χρόνια κι αν.

• Τέλος, έκανα μια ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς και διαπίστωσα πως έχω να θυμάμαι μόνο ευχάριστες στιγμές…κι έτσι αισιόδοξη καλώς όρισα τη νέα χρονιά.

Όσο μεγαλώνουμε, ξεχνάμε. Μας καταβάλλει η μιζέρια, η ρουτίνα, μας «τρώει» η καθημερινότητα λίγο-λίγο χωρίς να το καταλάβουμε, κι όταν το καταλάβουμε είναι ήδη αργά. Δεν χρειάζεται να είσαι παιδί για να περάσεις όμορφα τα Χριστούγεννα, δεν χρειάζεται να περιμένεις κάποιο δώρο. Απλά να απολαμβάνεις όσα έχεις (μέσα σου και γύρω σου), να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει και κυρίως να ζεις κάθε μέρα, κάθε εποχή κι ό,τι φέρνει η καθεμιά… Όταν το αντιληφθείς αυτό, θα γίνεις πάλι εκείνο το παιδί που χαιρόταν με το καθετί τα Χριστούγεννα με μια ευχή, μ’ένα χαμόγελο, μ’ένα όνειρο και μ’ αυτή τη μαγεία που υπήρχε γύρω σου.

Καλή χρονιά λοιπόν με υγεία, μαγεία, χαμόγελα και πολλές ξέγνοιαστες στιγμές σαν να’μασταν παιδιά.

Ιωάννα Ιωάννα Αλεξοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top