5 εύκολοι τρόποι να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρία Μεντζέλου


Παρότι η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά, οι ιώσεις παραμένουν στο προσκήνιο. Για να μπορέσεις να προστατευτείς ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα με φυσικό τρόπο ώστε να αποφύγεις τα ενοχλητικά συμπτώματα που δυσκολεύουν τη μέρα σου. Πάμε να δούμε 4 εύκολα βήματα για να γίνεις πιο δυνατός.

1. Επαρκής ύπνος. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή αντισωμάτων – ουσιών που μάχονται τις λοιμώξεις. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να σου χτυπήσουν την πόρτα, διάφοροι ιοί. Ένας ποιοτικός ύπνος 7 – 8 ωρών κάθε βράδυ υποστηρίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σου.

2. Υγιεινή διατροφή. Η ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται στην ποικιλία τροφίμων με μειωμένα πρόσθετα σάκχαρα είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Θρεπτικά συστατικά με ρόλο – κλειδί:

· Βιταμίνη Α

· Βιταμίνη C

· Βιταμίνη Ε

· Ψευδάργυρος

Συνεπώς εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και άπαχη πρωτεΐνη.

3. Υγιές γαστρεντερικό σύστημα. Πλέον όλο και περισσότερο φανερή και ισχυρή είναι η σχέση του ανοσοποιητικού με τη γαστρεντερική υγεία. Πώς να το κάνεις; Ενίσχυσε τη διατροφή σου τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά και πρεβιοτικά.

4. Άσκηση. Η τακτική άσκηση είναι πυλώνας μιας υγιούς ζωής. Όπως και η υγιεινή διατροφή, έτσι και η άσκηση συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Φυσικά, για να είναι αποδοτική θα πρέπει να συνοδεύεται και από επαρκή ξεκούραση.

5. Βγάλε το στρες από την καθημερινότητα σου. Οτιδήποτε μειώνει το στρες από την μέρα σου είναι ιδανικός τρόπος για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου. Βρες έστω και 5 λεπτά τη μέρα για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν πραγματικά.


Βιβλιογραφία:

· health.harvard.edu

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top