5+1 πράγματα που μας έμαθε η καραντίνα για το fitness | Πάστα Φλώρα

Με την είσοδό μας σε μια 2η καραντίνα (που ποιος ξέρει για πόσο θα κρατήσει), καλό είναι να θυμηθούμε όλα όσα μας δίδαξε η πρώτη σχετικά με το πώς μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς ακόμη και σε συνθήκες εγκλεισμού. Σωματικά και ψυχικά. 

  • Το να είσαι fit είναι πιο απλό από όσο μπορεί να νομίζεις

Ίσως οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε στο μυαλό μας ότι για αθληθούμε πρέπει απαραιτήτως να βρεθούμε σε ένα οργανωμένο περιβάλλον όπως ένα γυμναστήριο, ένα στούντιο ή ένα στάδιο. Κι όμως, όπως μας απέδειξαν τα αναρίθμητα online yoga και pilates μαθήματα που έγιναν τάση, αρκεί να έχεις ένα μικρό χώρο στο σπίτι σου για να μπορέσεις να γυμναστείς επαρκώς. 

  • Αλλά απαιτεί πειθαρχία

Και αν η λέξη «πειθαρχία» σε τρομάζει, μπορείς αν την αντικαταστήσεις με τη λέξη «θέληση». Γενικότερα πρέπει να το βάλεις στόχο και να μην βρίσκεις δικαιολογίες για να το αποφύγεις.

  • Δεν κοστίζει

Ας καθίσουμε να τα υπολογίσουμε.

Το περπάτημα ή το τρέξιμο είναι δωρεάν. Το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σου είναι δωρεάν. Τα workouts που μπορείς να βρεις στο YouTube είναι δωρεάν. Και το καλύτερο;

Αν γίνουν με συνέπεια και συστηματικότητα, είναι αρκετά για να διατηρήσουν το σώμα και την ψυχολογία σου σε εξαιρετική φόρμα. 

  • Η «συνέπεια» είναι η λέξη κλειδί

Είναι σαφές ότι δεν χρειάζεσαι τον personal trainer της Madonna ή της Gwyneth Paltrow για να γυμναστείς. Χρειάζεσαι όμως ένα καλό προγραμματισμό που θα σου επιτρέπει να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινή σου ρουτίνα. Αν το fitness γίνει τρόπος ζωής και τακτική συνήθεια, μπορείς να πετύχεις θαυμαστά αποτελέσματα εύκολα, δωρεάν και συντομότερα από όσο υπολόγιζες. 

  • Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο

Όσο σημαντική και να είναι η άθληση, δεν μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως τις συνέπειες μιας κακής διατροφής στον οργανισμό μας. Κι ακόμη κι αν μια μικρή διατροφική ατασθαλία every now and then δεν είναι ικανή να μας βγάλει off track, το ίδιο δεν ισχύει σε περίπτωση που αυξήσουμε τις θερμίδες μας και μειώσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα. 

  • Το fitness δεν είναι έννοια που αφορά μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή

Σίγουρα οι συνθήκες κατ’ οίκον περιορισμού δεν ευνοούν το να παραμείνουμε δραστήριοι ούτε το να διατηρήσουμε το ηθικό και τις ισορροπίες μας. Πρόκειται για μια περίοδο όπου τα όριά μας δοκιμάζονται σε πολλαπλά επίπεδα και η επαφή μας με τον έξω κόσμο περιορίζεται στην έξοδο για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι στην εποχή των τηλεπικοινωνιών μπορούμε πάντα να βρούμε διεξόδους μέσω της τεχνολογίας.

Μπορούμε για παράδειγμα να οργανώσουμε ένα virtual καφέ με φίλους ή να παρακολουθήσουμε μια παράσταση livestream.

Μπορούμε επίσης να ξεκινήσουμε μια ξένη γλώσσα, να ανακαλύψουμε νέες συνταγές, να δούμε ταινίες ή σειρές, να διαβάσουμε, να κοιμηθούμε εκείνες τις 8 ώρες που ποτέ δεν προλαβαίναμε, να κάνουμε διαλογισμό ή να γυμναστούμε από το σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση, το να διατηρηθούμε ψυχικά και πνευματικά fit θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

Ελένη Σωτηράκου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top