6 τρόφιμα που θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη αυτό το καλοκαίρι | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρία Μεντζέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και στο Life Coaching, Τηλέφωνο: 6984515475,

E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com


Το καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν είναι αρκετά επικίνδυνο να αφυδατωθείς αν δεν προσέξεις. Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να σου προκαλέσει αρκετά προβλήματα, όπως είναι κράμπες, πονοκέφαλος, αρρυθμίες. Μην την υποτιμάς, λοιπόν.

Οπότε ναι είναι απαραίτητο να πίνεις αρκετό νερό, αλλά μην αρκείσαι μόνο σε αυτό. Μπορείς να ενισχύσεις την κατάσταση υδάτωσης στον οργανισμό σου και μέσω των τροφίμων.

Ώρα να μάθεις το ΤΟP 6:

Αγγούρι: Κατά 95% αποτελείται από νερό. Είναι από τα καλύτερα τρόφιμα για να μείνεις ενυδατωμένος.

Σέλερι: Κατά 95% αποτελείται από νερό. Αν έχεις στερέψει από ιδέες μπορείς να το προσθέσεις σε σούπες και σαλάτες μέχρι σαν συνοδευτικό με dip όπως είναι το hummus.


Ντομάτα: Κατά 94% αποτελείται από νερό. Παράλληλα, είναι εκπληκτικό πόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C, όπως και το πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο.

Κολοκύθι: Κατά 94% αποτελείται από νερό. Ταυτόχρονα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες, μόλις 20 ανά φλιτζάνι.

Καρπούζι: Κατά 92% αποτελείται από νερό. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και μαγνήσιο.

Πιπεριά: Κατά 92% περιέχει νερό. Ακόμα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top