6 τρόποι για να βελτιώσεις το βάρος σου χωρίς καν να κουραστείς | Πάστα Φλώρα

Κάποιες φορές η απώλεια βάρους φαντάζει κάτι δύσκολο και εξωπραγματικό με τόσες τροφές «πειρασμούς» γύρω μας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα δείτε αλλαγές!

1 ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα

Όλοι έχουμε ακούσει το «διψάς πραγματικά, δεν πεινάς», ε καμια φορά ισχύει. Εκτός από το στοιχείο της ενυδάτωσης, εξυπηρετεί και στην περίπτωση το ότι προκαλείται το αίσθημα του φουσκώματος, με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε λιγότερο φαγητό.

Φάε με ηρεμία

Ένα συχνό λάθος είναι η κατανάλωση μπροστά στην τηλεόραση ή Η/Υ, με αποτέλεσμα έξτρα κατανάλωσης φαγητού. Το στομάχι χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά για να λάβει το σήμα ότι έχει καταναλωθεί το γεύμα.

Μειώνουμε θερμίδες με απλές αλλαγές 

Δεν χρειάζεται να σταματήσουμε να τρώμε ότι μας αρέσει, αρκούν μερικές αλλαγές. Όπως αντί για τις μπάρες δημητριακών με ζάχαρη (140 θερμίδες) προτίμησε ένα μήλο (80 θερμίδες), αντί για πατάτες τηγανιτές προτίμησε ρύζι και συνόδευσε με σαλάτα για έξτρα νερό και φυτικές ίνες. Παρόμοιες αλλαγές, όσο μικρές και αν φαίνονται, μπορεί να συμβάλουν μακροπρόθεσμα σε απώλεια βάρους.

Μαύρη σοκολάτα

Το γλυκό δεν είναι εχθρός στην διατροφή. Η μαύρη σοκολάτα είναι μια εξαιρετική επιλογή στην ανάγκη για κάτι γλυκό. Παρέχει τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, τα συστατικά της ακόμη φαίνεται ότι προστατεύουν από την οξείδωση της  LDL χοληστερόλης, που αποτελεί βασικό παράγοντα δημιουργίας της αθηρωματικής πλάκας. Μην ξεχνάμε ότι η υπερκατανάλωση της μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα καθώς και αύξηση του σωματικού βάρους.

Πόσα βήματα;

Το θέμα δεν είναι πόσα βήματα θα κάνουμε, αν θα είναι 10.000 ή παραπάνω, ο σκοπός είναι να είμαστε σε κίνηση. Αυτό θα βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και έτσι στην απώλεια βάρους. Τρόποι υπάρχουν όπως το γυμναστήριο, τα ομαδικά προγράμματα (όπως zumba), ένα άθλημα που αγαπάμε, να πάρουμε τα σκαλιά αντι για το ασανσέρ κτλ.

Τρώμε περισσότερο

Όχι δεν είναι αστείο. Το να μειώσουμε επικίνδυνα τις θερμίδες και έτσι να χάσουμε πολύτιμα συστατικά δεν είναι λύση. Καταναλώνουμε τις απαραίτητες θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός μας και εστιάζουμε κυρίως  σε φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν εύκολα το αίσθημα του κορεσμού, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ενυδάτωση και φυτικές ίνες για την καλή λειτουργία του πεπτικού.

ΙΩΑΝΝΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΕΤΗ

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

(Απόφοιτος Queen Margaret University of Edinburgh)

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top