6+1 πράγματα να κάνεις πριν τα 30 (ή και μετά) | Πάστα Φλώρα

Η μετάβαση από τη δεκαετία των 20 σε αυτή των 30 είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η λεγόμενη κρίση των 30 είναι γεγονός και πολλοί πλησιάζοντάς τα αναρωτιούνται ποια είναι αυτά τα πράγματα που θα πρέπει να έχουν κάνει έως τότε.

Ας δούμε ορισμένες ιδέες για το 30’s to do list:

  1. Ταξίδια. Και σε ποιον δεν αρέσει να ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς. Κάντε μια λίστα με προορισμούς και προγραμματίστε να επισκεφτείτε τουλάχιστον δύο πριν κλείσετε τα 30.
  2. Μπορείτε να κάνετε ένα reunion με παλιούς συμμαθητές και φίλους που έχετε χαθεί. Μην το βλέπετε σαν έναν αγώνα σύγκρισης με τους υπόλοιπους, δείτε το σαν ευκαιρία για ανάδυση αναμνήσεων από τις ξέγνοιαστες εποχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
  3. Κάντε ένα extreme sport. Ακούγεται ίσως το πιο κοινότυπο πράγμα στο κόσμο, όμως τα extreme sports ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Bungee jumping, ορειβασία, canoe kayak, ακόμη και πεζοπορία σε ένα χωριό μπορούν να γίνουν από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες ζωής!
  4. Βάλτε στόχο να διαβάζετε περισσότερα βιβλία. Προτιμήστε να διαβάσετε κλασικά λογοτεχνικά έργα ή βιβλία με βαθύτερο νόημα που μπορούν να σας επηρεάσουν θετικά.
  5. Έστω και μια φορά πριν γίνετε 30 πρέπει να έχεις κάνει camping. Η άμεση επαφή με τη φύση και η αίσθηση της ελευθερίας είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που προσφέρει.
  6. Να έχετε βρει μια δουλεία που σας ικανοποιεί. Το να αγαπάς τη δουλειά σου και παράλληλα να βιοπορίζεσαι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα.
  7. Επαναπροσδιορισμός. Μπορεί να γίνει επαναπροσδιορισμός σε συγκεκριμένους τομείς ή σε ολόκληρη τη ζωή σας. Σκεφτείτε ποιους ανθρώπους θέλετε κοντά σας και τι σας κάνει πραγματικά χαρούμενους και δράστε ανάλογα.

 Γενικότερα τα 30 όπως και οι ηλικίες που έπονται είναι απλά αριθμοί. Η ενέργεια και η νεότητα πηγάζουν από μέσα μας και εξαρτώνται από εμάς και τον τρόπο που επιθυμούμε να ζούμε.

Μαρία Μωραίτη

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top