9 πράγματα για την ευτυχία που οι αυθεντικά ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν καλά | Πάστα Φλώρα

Μετάφραση και απόδοση από το πρωτότυπο: Ελένη Σωτηράκου 

Θα έχεις ακούσει ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και καθημερινά πράγματα της ζωής. Θα θυμάσαι ίσως τη Julie Andrews να αναπολεί τραγουδιστά τα “Αγαπημένα της Πράγματα”. Τέλος, σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν περισσότερο και ότι το γέλιο είναι αντίδοτο σε πολλά. 

Όλο αυτό το debate αρκεί για να σε βάλει στη διαδικασία να αναρωτηθείς αν η ευτυχία έχει τελικά συνταγή. Η απάντηση είναι πως ίσως και να έχει, και μάλιστα η λίστα να περιλαμβάνει 9 μόνο συστατικά. Πρόκειται για 9 πράγματα που οι αυθεντικά ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν σε βάθος και εφαρμόζουν με συνέπεια στη ζωή τους. 

Ποια είναι λοιπόν τα 9 χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων;

  • Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο

Σίγουρα όλοι μας, συμπεριλαμβανομένων των ευτυχισμένων ανθρώπων, έχουμε «εκείνες τις μέρες». Απλά οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Ξέρουν να δέχονται τις μικρές και τις μεγάλες αναποδιές χωρίς να επιτρέπουν στον εαυτό τους να καταρρακώνεται. Αντίθετα, φροντίζουν να εστιάσουν σε αυτό που έμεινε και όχι σε αυτό που χάθηκε και να αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις. 

  • Είναι ευγνώμονες 

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν φιλοδοξίες. Εξάλλου, ποιος είπε ότι η ευγνωμοσύνη συνεπάγεται στασιμότητα; Το κυνήγι της επιτυχίας μπορεί να διεξάγεται παράλληλα με την αναγνώριση ότι όμορφων και υγιών στοιχείων που ήδη υπάρχουν στη ζωή. 

  • Χαίρονται για τις επιτυχίες των άλλων 

Σύμφωνοι, η ζήλια είναι ανθρώπινο συναίσθημα και όλοι έχουμε το δικαίωμα να το βιώνουμε που και που. Ωστόσο, κάτι τέτοιες στιγμές ένας ευτυχισμένος άνθρωπος θα σκεφτεί ότι σε τούτο τον κόσμο το μικρό το μέγα, υπάρχει αρκετή για όλους ευτυχία, αγάπη, επιτυχία κτλ. Η χαρά των άλλων δεν είναι εμπόδιο στη δική μας ευτυχία. 

  • Αποφεύγουν τις συγκρίσεις

Σαφώς και οι άλλοι μπορούν πολλές φορές να αποτελέσουν ένα καλό μέτρο σύγκρισης για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Κάποιες φορές μάλιστα αυτό μπορεί να δώσει ένα εξίσου ισχυρό κίνητρο για αυτοβελτίωση. Ωστόσο, η διαρκής σύγκριση που καταλήγει να στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τα δικά του προτερήματα και επιτεύγματα είναι ξεκάθαρη τροχοπέδη στην ευτυχία. Και οι ευτυχισμένοι άνθρωποι το ξέρουν καλά και δεν το επιτρέπουν. 

  • Παίρνουν ρίσκα 

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν περιχαρακώνονται από τους φόβους τους ούτε διστάζουν να τους αντιμετωπίσουν. Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος δεν θα επιλέξει να βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο, ωστόσο θα επιχειρήσει να βγει από το comfort zone του. Κάπως έτσι, ο άνθρωπος αυτός θα μάθει να είναι δημιουργικός, παραγωγικός, επινοητικός και έτοιμος να αντιμετωπίσουν ό,τι βρεθεί στο δρόμο του.

  • Επενδύουν στις ανθρώπινες σχέσεις

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι ο παράγον άνθρωπος είναι τελικά πάνω από όλα. Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη από μια ισχυρή φιλία ή από μια ζεστή οικογενειακή στιγμή.  

  • Ξέρουν να συγχωρούν 

Γιατί στην τελική, τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και γιατί ο αρνητισμός που κρύβεται στην επίκριση και την καταδίκη είναι πραγματικό δηλητήριο για την ψυχή. Και κάτι τέτοιο προφανώς δεν έχει θέση στην ευτυχία.  

  • Γελούν συχνά!

Ότι το γέλιο είναι εξαιρετικό φάρμακο είναι γνωστό και οι αυθεντικά ευτυχισμένοι άνθρωποι κατέχουν αυτή τη γνώση καλύτερα από τον καθένα. Επιπλέον, μολονότι η ειρωνεία και η κακεντρέχεια δεν έχει θέση στο mindset τους, το ίδιο δεν ισχύει για τον αυτοσαρκασμό. Ακριβώς επειδή δεν παίρνουν τον εαυτό τους και πολύ στα σοβαρά, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν στο έπακρο ένα γέλιο. 

  • Διατηρούν την παιδικότητά τους

Επιτρέπουν στον εαυτό τους να ξαφνιαστεί, να ενθουσιαστεί, να απορήσει, να θαυμάσει. Εξάλλου, ο κόσμος που ζούμε και όλες οι μορφές ζωής που τον κατοικούν, είναι πράγματι κάτι το θαυμαστό. Βιώνοντας το συναίσθημα του πηγαίου ενθουσιασμού, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά στην πεμπτουσία της ζωής. 

Και αυτό είναι πραγματικά θαυμάσιο!

Ελένη Σωτηράκου


Πρωτότυπο Κέιμενο: https://drkarenfinn.com/divorce-blog/building-a-happy-life/556-9-things-all-happy-people-know-about-being-genuinely-happy

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top