9+1 βιβλία αυτοβελτίωσης που πρέπει να διαβάσεις | Πάστα Φλώρα

Ανεξάρτητα από την ηλικία και τις ανάγκες που έχουμε, καθένας από εμάς πρέπει να επιδιώκει την εξέλιξη και την βελτίωση, ανάλογα με στους στόχους και τις προοπτικές που έχει. Τα παρακάτω βιβλία βοηθούν ώστε να θέτουμε στόχους έξω απο την ζώνη άνεσής μας και να πραγματοποιούμε βήμα βήμα τα όνειρα μας.

Συγκεκριμένα, 

Eat, pray, love (Elizabeth Gilbert)

Το βιβλίο διηγείται την ζωή της Λίζ Γκίλμπερτ, η οποία καθώς νιώθει μπερδεμένη για την ζωή και τον αυτοσκοπό της, πραγματοποιεί τρία ταξίδια, μέσα απο τα οποία κερδίζει πολύτιμες εμπειρίες, συμβουλές και γωριμίες. 

#Girlboss (Sophia Amoruso)

To #Girlboss είναι γραμμένο απο την Sophia Amoruso, ιδιοκτήτρια της γνωστής εταιρίας Nasty Gal. Ουσιαστικά, το βιβλίο περιγράφει τις δυσκολίες της ίδιας, πορευόμενη στον δρόμο για την επιτυχία, καθώς και τα μαθήματα που πήρε τόσο απο τα λάθη της, όσο και των φίλων της. 

Make your bed (William H. McRaven)

Aν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την οργάνωση της καθημερινότητάς σου, τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσένα. Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται απο τις συνήθειες που υιοθετούμε καθημερινά και τί πιο σύνηθες, απο το να φτιάχνουμε το κρεβάτι μας σε καθημερινή βάση. Παρόλαυτα, αυτή η πράξη φαίνεται να είναι αποτελεσματική για μια πιο συντονισμένη ζωή. 

How to win friends and influence people (Dale Carnegie)

O τίτλος του βιβλίου περιγράφει το ουσιαστικό περιεχόμενο του βιβλίου. Ο συγγραφέας προτείνει τρόπους ώστε να κερδίζεις φίλους και σεβασμό μέσα απο τον τρόπο που σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι, ενώ ακόμη, παραθέτει τις απόψεις του σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται η κριτική, οι διαφωνίες και η αρνητικότητα.

Think and grow rich (Napoleon Hill)

Μελετώντας τις ζωές και τις συνήθειες διάφορων επιτυχημένων ανθρώπων, ο Napoleon Hill έφτασε στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να κατακτήσουμε οτιδήποτε επιθυμούμε αρκεί να το πιστέψουμε και δουλέψουμε γι΄αυτό. Η γνώση που αποκόμισε απο την μελέτη και τις εμπειρίες του καταγράφονται με λεπτομέρεια στο βιβλίο αυτό.

The 7 habits of highly effective people (Stephen Covey)

O Stephen Covey στο βιβλίο του, προτείνει 7 αποτελεσματικές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων, οι οποίες και φαίνεται να αποτελούν το μυστικό του πλούτου και της διάκρισής τους. Για τον ίδιο,τρία πράγματα έχουν σημασία, το πρώτο είναι ότι η ουσιαστική αλλαγή επέρχεται απο εμάς τους ίδιους, το δεύτερο πως η επικοινωνία και η μάθηση είναι η πιο χρήσιμη δεξιοτεχνία και τέλος, ότι είναι απαραίτητο να ανανεώνουμε τις γνώσεις μας διαρκώς.

Year of yes (Shonda Rhimes)

Σε αυτό το βιβλίο αποτυπώνεται η σημασία που έχει αυτή, η μικρή λέξη «ναι». Αν έχεις συνηθίσει να απορρίπτεις προσκλήσεις για εξόδους ή αποφεύγεις να βγαίνεις έξω απο την ζώνη άνεσής σου, τότε διαβάζοντας το «year of yes» ίσως αλλάξεις γνώμη. Η μαγεία βρίσκεται στα πράγματα που δεν τολμάμε να κάνουμε ή εγκαταλείπουμε εύκολα. 

You are a badass at making money (Jen Sincero)

Το παραπάνω βιβλίο είναι κατάλληλο για όσους χρειάζονται συμβουλές σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών τους. Η συγγραφέας μέσα απο την δική της εξέλιξη και εμπειρίες, δίνει με χιούμορ, όλα τα τίπς για την σωστή επένδυση και αποταμίευση των χρημάτων σου, ώστε να καταφέρεις να αυξήσεις το εισόδημά σου, αλλά και να κάνεις κατάλληλες επιλογές.

Lightly (Francine Jay)

Μέσα στην καθημερινότητά μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με πίεση, στρές και δυσκολίες. Kαθώς επιδιώκουμε την τελειότητα το πνεύμα μας κατακλύζεται απο αρνητικά συναισθήματα με αποτέλεσμα η συμπεριφορά και η ψυχολογία μας να είναι ανάλογη. Σε αυτό το βιβλίο, εισάγεται η αρχή του μινιμαλισμού ως η λύση για την πνευματική ξεκούραση.

Iκιγκάι (Hector Garcia)

H μέθοδος Ικιγκάι προέρχεται απο την Ιαπωνία και περιγράφει τις αρχές μιας μακράς και χαρούμενης ζωής. Η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που αγαπάς και σε αυτά που μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο, λέγεται ικιγκάι, με βασική αρχή την απλότητα και την συνείδηση. 

Σίσσυ Πολιτοπούλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top