Άνδρος: Ποιότητα και Ηρεμία για όλους | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Αναστασία Παπαδοπούλου

Αρχοντική ομορφιά στα στενά της Άνδρου, αυτή που δε θυμίζει καθόλου Κυκλαδίτικο νησί, γραφικά σοκάκια, πλατείες και πολλά ενδιαφέροντα μουσεία. Η Άνδρος απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, τα εισητήρια είναι λογικά ειδικά σε σχέση με το τί έχει να σου προσφέρει.

Με το που φτάνεις στο λιμάνι, το νησί σου παρουσιάζει αμέσως το φάρο του, τον ξακουστό Τουρλίτη, ο οποίος είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη χτισμένος επάνω σε βράχο. Αν πιαστείς από αυτό καταλαβαίνεις αμέσως πως το νησί έχει θαυμαστά αξιοθέατα για να τριγυρίσεις εάν είσαι φανατικός. Ένα από αυτά είναι το Ενετικό Κάστρο ή έστω τα ερρείπια αυτού, το οποίο ενώνεται με τη χώρα με μία τοξωτή γέφυρα. Αμέσως μετά, στη χώρα και πολύ δύσκολο να μη το παρατηρήσεις, το άγαλμα του αφανή ναύτη το οποίο δεσπόζει πλέον στις περισσότερες φωτογραφίες τραβηγμένες στα στενά της Άνδρου. Το έργο είναι του Μιχαήλ Τόμπρου και δωρεά της οικογένειας Γουλανδρή. Η βιβλιοθήκη επίσης είναι σημαντικό αξιοθέατο του νησιού, μαζί με το Αρχαιολογικό μουσείο, το Ναυτικό μουσείο και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Υπάρχουν και πολλά άλλα που είναι αδύνατον να ξεχάσετε γιατί όλοι μιλάνε για αυτά. Τέλος, τα εκκλησιαστικά μνημεία είναι σημαντικά για όσους θέλουν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του νησιού, και φυσικά μαγευτικά.

Τώρα, πριν αποφασίσεις να πας στην Άνδρο πρέπει ήδη να ξέρεις πως θα χρειαστείς μεταφορικό μέσο, καθώς και η χώρα απέχει πολύ από το λιμάνι αλλά και οι παραλίες του νησιού από τη χώρα.

Από τις πιο must παραλίες είναι ο Ζόρκος, ένα εξωτικό και άγριο τοπίο, με καταγάλανα νερά, και plus είναι λιγάκι πιο απόμερη. Εάν από την άλλη είσαι και λίγο των θαλάσσιων σπορ, τότε η παραλία Μύλος είναι η πιο κατάλληλη για εσένα. Αυτή που μαζεύει πολύ κόσμο πάντα είναι το Μπατσί, κι από τις πιο διάσημες του νησιού είναι οι Άχλα και της Γριάς το πήδημα. Τέλος εάν ζητάτε πολύ νέο κόσμο και party σε beach bars προτιμήστε καλύτερα τις, Αποθήκες ή και τα Πίσω Γιάλια.

Όπως είπαμε και πριν, η χώρα είναι υπέροχη. Τα πρωινά μπορείς να απολαύσεις τον καφέ και το πρωινό – γλυκό σου στο κέντρο της πλατείας, κάτω από τους πλάτανους και την σκιά που σου προσφέρουν – προστασία από τον καυτό ήλιο. Κάθε χρόνο φιλοξενούνται εκθέσεις και γίνονται events οπότε να το έχεις υπόψιν σου.

Τώρα, θα επιστρέψουμε στο Μπάτσι καθώς εκτός από την οργανωμένη του παραλία, έχει και μαγαζιά για φαγητό και ποτό, στα οποία θα δεις και τον περισσότερο νέο κόσμο να μαζεύεται. Επόμενη επιλογή για κοκτείλ, πρωί και βράδυ, είναι η Χρυσή Άμμος, που κρατάει δυνατά τον παλμό της νεολαίας με δυνατή μουσική μέχρι το ξημέρωμα. Τα πιο in μαγαζιά είναι το Capriccio και η Σκάλα για τις νυχτερινές εξόδους.

Γενικά στο νησί θα δεις παρέες, μικρούς και μεγαλύτερους, οικογένεις με παιδιά, ζευγάρια, γιατί είναι από αυτά να νησιά, που μπορείς να πας για διασκέδαση, μπορείς να πας για να το γυρίσεις και να ανακαλύψεις τις ομορφιές του, ή απλά για να κάθεσαι κάτω από τον ήλιο με ένα βιβλίο στο χέρι και να απολαμβάνεις το καλοκαίρι και την ηρεμία του. Όπως και να χει, όποια κι αν είναι η επιλογή σου, μην ξεχάσεις να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα του Γαυρίου, και ίσως δεν το ξεχάσεις ποτέ.


 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top