Για τον Γιάννη | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Εύη Καραβαρίτη

Γιάννης Αντετοκούμπο ένας έλληνας περισσότερο Έλληνας από πολλούς. Σεμνός και πάντα προσγειωμένος ποτέ δεν φέρθηκε με αλαζονεία παρόλη την επιτυχία του. Πάντα θυμάται την ιστορία του και το πόσο σκληρά παιδικά χρόνια είχε μέχρι να φτάσει εδώ που έφτασε. Τα παιδικά του χρόνια ήταν συνοδευμένα από φτώχεια, δούλευε πουλώντας διάφορα μικροπράγματα σε υπαίθριες αγορές της Αθήνας. Εάν δεν πουλούσε τίποτα το ψυγείο έμενε άδειο και τα τέσσερα αδέρφια νηστικά. Υπήρχαν όπως έχει δηλώσει βράδια όπου κοιμόντουσαν με το στομάχι να γουργουρίζει.

Όμως η τύχη του κάποια στιγμή άλλαξε. Όλα ξεκίνησαν από έναν δικηγόρο και την επίδοση εξωδίκων στην οικογένεια του για χρωστούμενα ενοίκια. Η ομολογία των δύο αδερφών συγκίνησε πολύ τον δικηγόρο όπου έσπευσε να βοηθήσει την οικογένεια μιλώντας στην αθλητική ομοσπονδία όπου και το 2007 ξεκίνησε να ασχολείται με την καλαθοσφαίριση. Το 2009 έπαιζε πλέον επαγγελματικά στην ομάδα εφήβων του Φιλαθλητικού. Το 2013 ξεκίνησε η καριέρα του στο NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς όπου και εκτοξεύτηκε στην κορυφή του κόσμου βγαίνοντας ως ΜVP του ΝΒΑ.

Ο “Greek Freak” όπως τον αποκαλούν την ώρα της παραλαβής λύγισε κ έβγαλε έναν συγκλονιστικό ευχαριστήριο λόγο προς όλους όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν. Μην ξεχνώντας φυσικά από πού ξεκίνησε, ευχαρίστησε του Νιγηριανούς και Έλληνες συμπατριώτες του που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια της ανοδικής του πορείας. Ευχαρίστησε τον Θεό που του έδωσε αυτό το ταλέντο , τους συμπαίκτες, συνεργάτες και ιδιοκτήτες της Μιλγουόκι Μπακς που πίστεψαν σε αυτόν και του έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και την μητέρα του Βερόνικα όπου όπως δήλωσε είναι η ηρωίδα του και το στήριγμά του .
Ιδιαίτερη τιμή έδωσε και στον πατέρα του που πλέον δεν είναι εν ζωή λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω».

Κλείνοντας έχει στο μυαλό του μια φράση που του είχε πεί ο πατέρας του η οποία τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα:

“Πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος.”

Δηλώνοντας έτσι ότι θα προσπαθήσει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top