Έγχρωμη οθόνη, ασπρόμαυρη ζωή | Πάστα Φλώρα

Έχεις αναλογιστεί πόσες ώρες περνάς την ημέρα κοιτώντας μία οθόνη;

Μία οθόνη γεμάτη με εικόνες επεξεργασμένες, αλλαγμένες, κομμένες και ραμμένες για να γίνουν τέλειες. Υποτίθεται πως απεικονίζουν την καθημερινότητα. Τις απλές στιγμές της ζωής.

Πόσες φορές όμως η ζωή είναι τόσο τέλεια όσο φαίνεται στο Instagram;

Χαζεύουμε ατελείωτες ώρες προφίλ αγνώστων ανθρώπων και συγκρίνουμε τις ζωές μας στις δικές τους. Με μεγάλη μας απογοήτευση κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε πως η ζωή μας είναι κενή σε σχέση με αυτά που βλέπουμε. Στην πραγματικότητα όμως τι ξέρουμε για τις ζωές τους;

Ξέρουμε αν είναι ευτυχισμένοι; Ξέρουμε τα προβλήματά τους; Ξέρουμε αν όντως αγαπάν και αγαπιούνται; Ή απλά πιστεύουμε το ψέμα που βλέπουμε; 

Πόσο εύκολα μπορούμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο στα social media;

Δείχνουμε μόνο όσα θέλουμε. Μόνο τις καλές στιγμές με τα χαμόγελα, τη μεγάλη παρέα και το τέλειο outfit. Μέσα όμως από αυτή την έγχρωμη οθόνη, η ζωή μας έχει γίνει ασπρόμαυρη.

Πλέον δεν πάμε διακοπές με σκοπό να περάσουμε όμορφα, αλλά με σκοπό να κάνουμε την τέλεια φωτογράφιση για να έχουμε υλικό να ανεβάζουμε. Δεν μας νοιάζει να περνάμε αληθινές στιμγές, αλλά στιγμές που θα φανούν ωραίες στα social.

Η ειρωνεία όμως είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μας να δείξουμε τις «φοβέρα ευτυχισμένες» στιγμές μας στα social media, τόσο δυσκολότερα είναι τα πράγματα μόλις κλείσει η οθόνη.

Στον κόσμο που ζούμε και με την επιρροή που έχουν τα social media στη ζωή μας, έχουμε ξεχάσει πως είναι να ζούμε αληθινές στιγμές. Στιγμές μακριά από τα κινητά και κοντά στους ανθρώπους. Έχουμε ξεχάσει τις πραγματικέ αξίες της ζωής και ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο που μπορεί από μέρα σε μέρα να καταρρεύσει ή να χαθεί. 

Αν όμως κάτσεις και το σκεφτείς, οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σου δεν ήταν αυτές που ανέβασες στα social. Δεν ήταν καν αυτές που φωτογράφησες. Ήταν εκείνες που είχες τους ανθρώπους που αγαπάς γύρω σου.

Μία εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα, το πρώτο φιλί με τον έρωτα της ζωής, όταν συνειδητοποίησες πως μπορείς να καταφέρεις όλα όσα έχεις ονειρευτεί. Αυτές είναι οι στιγμές της ζωής που είναι γεμάτες φωτεινά χρώματα. Οι στιγμές που θα φέρνουν πάντα το ίδιο, τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

Julianna Tsamantanis

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top