Φθινόπωρο ίσον αλλαγή | Πάστα Φλώρα

Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί την έναρξη, τουλάχιστον επίσημα και ημερολογιακά, του φθινοπώρου. Η πιο όμορφη εποχή. Μεταβατική και γεμάτη αλλαγές. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι μια μικρή Πρωτοχρονιά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ανασυγκρότηση, ένταξη στο πρόγραμμα της καθημερινότητας και φυσικά απολογισμό. Ο απολογισμός αυτή τη φορά όμως, δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως την Πρωτοχρονιά.

Δεν μετράμε τι κάναμε λάθος και τι σωστό, ούτε πόσες φορές γελάσαμε, κλάψαμε, θυμώσαμε. 

Το νόημα του φθινοπώρου, είναι οι αλλαγές.

Οι αποφάσεις που μπορεί να πάρεις, τις οποίες όλο αναβάλλεις. Για μια δουλειά, για μια δραστηριότητα αλλά και για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Κύκλοι που κλείνουν και άλλοι που ανοίγουν.

Συνειδητοποιείς πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αυτόματα, όμως όταν κάθεσαι και τα σκέφτεσαι όλα, λες πως ναι, έτσι έπρεπε να είναι. Κάθε φθινόπωρο τα φύλλα πέφτουν για να ξαναγεννηθούν. Ακριβώς το ίδιο, νομίζω, πως γίνεται και με τους ανθρώπους. Όχι με όλους. Μονάχα με όσους θέλουν να αλλάξουν και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. 

Κάθεσαι απέναντι από τον καθρέφτη σου. Συζητάς. Αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου. Αναγνωρίζεις τα λάθη σου και προσπαθείς να τα διορθώσεις. Και κάπως έτσι η αλλαγή έρχεται. Σταδιακά. Έτσι μόνο θα την απολαύσεις. Το κιτρίνισμα των φύλλων, δεν φαίνεται από την πρώτη στιγμή όμορφο, άλλωστε.

Δεν είμαστε όλοι έτοιμοι για αλλαγές. Ίσως δεν είμαστε φτιαγμένοι για αυτές. Όμως, η ζωή λειτουργεί όπως η φύση. Δεν σε ρωτάει για να δράσει. Σε αιφνιδιάζει και αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά και των δύο. Δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον αν ξέραμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. 

Μπαίνοντας στο φθινόπωρο, θέτεις τα όριά σου, τις προτεραιότητες και όλα όσα έχεις ανάγκη. Αυτά θα σε βοηθήσουν να πορευτείς κατά την διάρκεια του χειμώνα. Πρέπει να μάθουμε να αγκαλιάζουμε τις αλλαγές, αφού συμβαίνουν συνέχεια στη ζωή μας. Ας αποδεχτούμε πως συμβαίνουν για το καλύτερο. 

Και όπως έχει πει ο Σ. Ποταμίτης: 

Για την μελαγχολία του φθινοπώρου έχω δύο λόγια: εποχή μεταβατική που σε κάνει να νιώθεις ότι από κάπου έρχεσαι και κάπου πηγαίνεις.”

(Φρόντισε να κάνεις τον προορισμό σου όσο πιο όμορφο μπορείς)

Έφη Καράμπελα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top