Κάρτα γνωριμίας | Πάστα Φλώρα

Ήρθε η ώρα να γνωριστούμε… Για τους φίλους; Αθηνά με στήθος Α’ και κενό στα δόντια. Το γιατί; Νομίζω καταλαβαίνετε. Ναι, στήθος Α’. Και τώρα;

Επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται και να σηκωθείς…

Τι έγινε ρε παιδιά ; Η Αθηνά με στήθος Α’ ακόμα δεν ήρθε έγινε «Mainstream»; Και σας απαντάει: δεν ήταν ότι δεν έβρισκα έναν από τους «κουλούς» τρόπους μου, που θα ανακαλύψετε σύντομα, να μπω στο ψητό (από φαντασία σκίζω σας το υπόσχομαι), αλλά μπας και σας κινήσω έστω και λίγο το ενδιαφέρον και πατήσετε το δαιμονισμένο click.

Η λύση στο μυστήριο; Όταν πέσετε θα καταλάβετε… Θα καταλάβετε πως το να σηκωθείς και πάλι στα πόδια σου είναι το πιο σημαντικό. Πως όταν πιάσεις πάτο ψυχολογικά, η άνοδος στα normal σου και η ανάκτηση της τρέλας σου θα είναι αυτό που θα θυμάσαι. Και όχι αυτό που σε έριξε!

«Περνάει τα υπαρξιακά της το κοριτσάκι;» Ας πούμε πως μερικές φορές στην ζωή, έρχονται καταστάσεις που δεν θα πίστευες ποτέ ότι θα έβλεπες με τα μάτια σου. Γεγονότα που περίμενες ότι θα συνέβαιναν πάντα σε άτομα που ζούνε σε άλλον πλανήτη και όχι στο παιδί της διπλανής πόρτας, στο παιδί της δικής σου πόρτας ή σε εσένα…

Σήμερα δεν κράζουμε την πολιτική κατάσταση του Ελλαδιστάν, δεν σχολιάζουμε γεγονότα της επικαιρότητας. Και φυσικά; Ούτε κλαψουρίζουμε (Πέμπτη πρωί χωρίς καφέ; Βαρύ, ας το αποφύγουμε)!

Σήμερα, ξύπνησα γεμάτη όρεξη να κάνω την υπέρβαση. Την υπέρβαση και να γράψω ένα μήνυμα αγάπης, ένα motivation letter. Για εσάς, για όποιον θεωρεί πως όταν πέφτεις, ξαπλώνεις. Και το χαρακτηρίζω ως υπέρβαση, διότι συνήθως όταν τα πάντα μου πήγαιναν ανάποδα (2017 ανάδρομος Ερμή, έπρεπε να το περιμένω) έψαχνα για το motivation letter που θα με σήκωνε από τον λήθαργο.

Όλη την ώρα ξάπλα; Καλύτερα όχι, πιάνεσαι!

LETS GET IT STARTED

1. Η Υγεία μας…

Ο πιο όμορφος θησαυρός. Κάτι που δεν ανταλλάσσεται , ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Μπορεί να μην έχει το χρώμα του χρυσού , αλλά αξίζει όσο αυτό. Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε , και να την αντιμετωπίζουμε ως παιχνίδι, αλλά είναι ένα χαρτί που ομορφαίνει την κάθε μας ημέρα εξ’ αρχής. Γι’ αυτό, αν την έχεις εσύ και οι γύρω σου;

Μην την τσαλαπατάς, μην την υποτιμάς, αλλά να την υπολογίζεις. Γιατί ; Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο για να ξεκινήσει η μέρα σου όμορφα. Δεν πα να χώρισες με τον Κώστα , δεν πα να χώρισες με την Αννούλα. Αν δεν την έχεις εσύ και οι γύρω σου ( ελπίζω να μην υπάρχει ούτε 1% );

Κράτα γερά , βρες την λύση , μην τα παρατήσεις ,με ότι όπλα έχεις, πάλεψε ! Γιατί εσύ που θα παλέψεις; Εσύ είσαι ένα Motivation από μόνος σου.

2. Φιλαράκια μου!

Τους θεωρούμε τόσο δεδομένους ορισμένες φορές. Ότι αυτή η απογευματινή βόλτα στο πάρκο μαζί τους , θα γίνεται μηχανικά κάθε μέρα. Ότι η παρουσία του θα μας σκιάζει πάντα. Το πάντα όμως είναι μεγάλη λέξη, το δεδομένο είναι κάτι που ανατρέπεται και οι φίλοι μας;

Το γιατροσόφι σε όλα! Για αυτό; Άρχισε να περνάς τον χρόνο που θες μαζί τους. Γιατί όταν θα δεις πως ο χρόνος δεν θα περνάει μαζί τους, θα νιώθεις κενός. Μια μπύρα με τον ‘’ αδερφό σου’’ όταν είσαι στα down σου , μια βόλτα με τις φίλες σου μέχρι τον από πάνω δρόμο , μπορεί να ακούγονται τόσο μικρά. Αλλά η ανακούφιση και η ηρεμία που σου προσφέρουν τόσο μεγάλη!

Μια τους κουβέντα , μια αγκαλιά , ένα αστείο τους που μπορεί να μην ήταν και τόσο πετυχημένο ; Και μόνο που στα χαρίζουν είναι λόγος για να έχεις motivation. Γιατί το να έχεις φιλαράκια , ανθρώπους που σε αγαπάνε , ανθρώπους που όταν φας σαβούρα θα σε σηκώσουν- αφού πρώτα πάθουν νευρικό 15 λεπτά – είναι το καλύτερο κίνητρο για να αρχίσεις την μέρα σου.

Όχι επειδή έχεις φιλενάδες για να πας για καφέ, αλλά επειδή έχεις δίπλα σου , ανθρώπους. Τους ανθρώπους σου!

3. Ο εαυτός σου και οι στόχοι σου;

Ξεκάθαρα το καλύτερο motivation. Από το να πας στην σχολή σου και να κάνεις κάτι για εσένα (πτυχιάρα ολέ , γιατί όλοι το επιθυμούμε κατά βάθος , αλλά λίγοι το παραδεχόμαστε), μέχρι να κάνεις και το κάτι παραπάνω που θα σε γεμίσει ( από εθελοντισμό μέχρι μπάσκετ και πίσω ).

Από το να ασχοληθείς με προγράμματα και πρακτικούλες μικρές, που γεμίζουν την καθημερινότητα σου μέχρι και (σε περίπτωση που δεν σπουδάζεις κάτι που να σ’αρέσει) να καλύψεις το κενό σου κάνοντας αυτό που ΟΝΤΩΣ θες (γιατί μπορεί να ήθελες να σχεδιάζεις και να είσαι φιλοσοφική).

Όλα αυτά είναι μερικά πράγματα που βάζοντας τα σε προτεραιότητα , μπορεί να σε κάνουν εκτός από ολοκληρωμένο, να είσαι και πρώτος σε διάθεση. Γιατί το να βάζεις στόχους και να επιτυγχάνεις είναι ίσως ή αλλιώς σίγουρα, το εισιτήριο διαρκείας ώστε να συνεχίσεις.

4. Οικογένεια…

Κάτι το οποίο το θεωρούμε τόσο δεδομένο. Βάση της ζωής μας που δεν γκρεμίζεται ούτε με σεισμό 7 Ρίχτερ. Βάση που μερικές φορές δεν την εκτιμάμε όσο πρέπει, ενώ είναι το μόνο για το οποίο ισχύει το για πάντα. Γιατί η οικογένεια μας πάντα θα μας στηρίζει.

Το να την έχεις και να έχει και αυτή την υγεία της ; Όχι απλά motivation , αλλά ίσως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Και ακόμη. Το κλειδί στήριξης που θα μας ανοίξει τις πόρτες ώστε να μετατραπούν τα όνειρά μας σε κάτι το πραγματικό.

5. Η ζωή μας από μόνη της…

Φίλε ! Έχουμε 365 μέρες τον χρόνο να μεταμορφώνουμε την ζωούλα μας σε ότι γουστάρουμε , από ζωή 40αρι μέχρι σε non stop Luna Park , αναλόγως με τις προτιμήσεις μας. Ακόμη και αυτό;

Όχι απλά πλεονέκτημα ! Αλλά χάρισμα , δώρο, κάτι που δεν ανταλλάσσεται και θα πρέπει να είναι το κίνητρό μας ώστε μέρα με την μέρα , όταν μας πέφτουν όλα τα σκατά στο κεφάλι και είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε; Να σηκώνουμε το κεφάλι μας και να παλεύουμε ώστε να την κάνουμε όλο και πιο όμορφη, ιδιαίτερη, αναντικατάστατη (you only live once λέμε και γελάνε ακόμη και τα μουστάκια μας, αλλά κοίταξε να δεις που ισχύει αν το σκεφτείς)!

 

Ακόμη και αν νιώθεις πως δεν σε χωράει τίποτα γύρω σου, πως προσπαθείς και βρίσκεσαι στο μηδέν.

Ακόμη και αν σου συμβεί κάτι καταλυτικό για την ζωή και την καθημερινότητά σου; Μην τα παρατήσεις…

Για εσένα , για αυτούς που πιστεύουν ακόμη στο ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο , για αυτόν τον κόσμο. Σφίξε τα χέρια , δάγκωσε τα δόντια και δείξε δύναμη. Έχουμε να ζήσουμε πολλά , δυστυχώς , ευτυχώς .. Δεν ξέρω τι από τα δύο , έχω αρχίσει να φοβάμαι.

Κάθε φορά που το πολλά συνοδεύεται με αναποδιά που σου βάζει φρένο ; Να κοιτάς ψηλά και να σκέφτεσαι ότι οι επόμενες 10 κουτσουλιές είναι στον δρόμο. Τι θα κάτσεις να προσγειωθούν στο κεφάλι σου ; Όχι ! Απλώς θα αλλάξεις πορεία! Φτιάξε την πορεία σου όσο πιο όμορφη γίνεται , με ανηφόρες και κατηφόρες ! Γιατί η μονοτονία δεν έχει πλάκα!

Αλλάζουμε πορεία μαζί σήμερα. Για να έχει πλάκα.

Διαβάζοντας Αθηνά με στήθος Α’. Αγαπώντας τον εαυτό σου όρθιο. Κοιτώντας ψηλά όταν πρέπει.

Αθηνά Κλήμη 

 

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top