Μην αφήνεις το φόβο να σε ορίσει | Πάστα Φλώρα

Τι θα ήθελες περισσότερο από όλα στον κόσμο; Τι σε σταματάει;

Τις περισσότερες φορές η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ο φόβος. Ο φόβος της αποτυχίας, ο φόβος της επιτυχίας, ο φόβος για το άγνωστο, ο φόβος για το καινούριο. Η ζωή μας είναι γεμάτη από καταστάσεις που προξενούν φόβο. Δεν χρειάζεται να το πάμε πολύ μακριά. Τον τελευταίο χρόνο έχουν έρθει τόσα πράγματα που θα μπορούσαν να μας έχουν κάνει να παραλύσουμε. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Έτσι και ο φόβος μπαίνει σε μία γωνία και ξεχνάμε πως υπάρχει. 

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις που φοβόμαστε. Δεν έχει γεννηθεί ακόμη ο άνθρωπος που δεν φοβάται. Ο φόβος ίσως να είναι από τα πιο ανθρώπινα συναισθήματα. Κάτι που όλοι μας θα νιώσουμε. Έχει και τα καλά του ο φόβος. Πολλές φορές μας προστατεύει γιατί μας θυμίζει να βάζουμε τη λογική μπροστά στις περιπτώσεις που το συναίσθημα δεν είναι αρκετό. 

Πως θα ήταν άραγε να μην υπήρχε ο φόβος;

Να μη νιώθαμε φόβο όταν θέλαμε να κάνουμε μία μεγάλη αλλαγή. Να μη νιώθαμε φόβο για το αύριο και όλα όσα μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μας. Η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο απλή. Αλλά όπως είπαμε, ακόμη και ο φόβος είναι απαραίτητος. Γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με το φόβο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αφήνουμε το φόβο να μας ορίσει, να μας κατευθύνει ή να μας κρατήσει πίσω. 

Αν μπεις στο μυαλουδάκι σου και σκεφτείς τις πιο όμορφες στιγμές που έχεις ζήσει, θα διαπιστώσεις πως αρχικά ο φόβος υπήρχε. Μόλις όμως κατάλαβες πως αυτό ήταν όλα όσα ήθελες, ξαφνικά ο φόβος έφυγε. Αν δεν είχες τολμήσει, δεν θα είχες βιώσει τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής σου. 

Δεν φοβόσουν πριν φύγεις από το σπίτι σου και πας μακριά για να σπουδάσεις; Δεν φοβήθηκες όταν κατάφερες να πάρεις τη δουλειά που ονειρευόσουν και δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις; Δεν φοβήθηκες όταν έμαθες πως σε λίγους μήνες θα φέρεις στη ζωή ένα πλασματάκι;

Ο φόβος υπάρχει παντού γύρω μας. Πάντα θα υπάρχει. Το θέμα όμως είναι να βρίσκουμε το θάρρος να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τους φόβους μας και να μην αφήνουμε τη ζωή να μας προσπερνάει. Η ζωή συμβαίνει τώρα, εδώ, γύρω μας. Ζήσε τη ζωή όπως ακριβώς την έχεις ονειρευτεί. Και όπως βγει!

Julianna Tsamantanis

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top