Οι εργένηδες με γάτες δεν έχουν πολλές ελπίδες στα dating apps | Πάστα Φλώρα

Η επιλογή του ερωτικού μας συντρόφου, κρίνεται από μια σειρά ακατανόητων ερεθισμάτων, προφανών και μη, και αλυσιδωτών αντιδράσεων που ‘’παλεύουν’’ μέσα μας, προκειμένου να μας υποδείξουν την έλξη μας για το συγκεκριμένο άτομο.

Φυσικά χαρακτηριστικά, ηχόχρωμα φωνής, φυσική μυρωδιά κ.α, είναι οι προφανείς σηματοδότες μας. Ωστόσο, η ιστοσελίδα Independent, φέρνει στο προσκήνιο κάποια κριτήρια που μοιάζουν απίθανα, οι αριθμοί παρ’όλα αυτά, αποδεικνύουν την αυθεντικότητά τους…

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και εκδόθηκε στην Indepenent UK, οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν άνδρες, σε εφαρμογές γνωριμιών, εάν απεικονίζονται να κρατούν αγκαλιά μια γάτα.

Πάνω από 1.380 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη. Στις γυναίκες ηλικίας 18 έως 24 ετών εμφανίστηκαν δύο φωτογραφίες του ίδιου άνδρα στις αρχές της δεκαετίας του ’20. Και στις δύο φωτογραφίες, ο άντρας είχε σκούρα μαλλιά, φορούσε μπλε πουκάμισο και φωτογραφήθηκε σε λευκό φόντο. Η διαφορά ήταν ότι σε μια φωτογραφία, ποζάρει με μια τιγρέ γατούλα, ενώ στην άλλη όχι.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τις γυναίκες να αξιολογήσουν τους δύο άνδρες με διάφορα χαρακτηριστικά, όπως το πως αντιλαμβάνονται την προσωπικότητά τους, την αρρενωπότητα και αν θα σκέφτονταν να βγουν με το άτομο για μια σύντομη γνωριμία ή θα αποσκοπούσαν σε μια μακροχρόνια σχέση μαζί του.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η γάτα λειτούργησε ως deal-breaker στο αποτέλεσμα(!) Ωστόσο, υπήρχαν κάποια θετικά χαρακτηριστικά, με την παρουσία της γάτας να κάνει τον άντρα να φαίνεται πιο ανοιχτός και ευχάριστος αλλά και πιο σίγουρος και εξωστρεφής σε σύγκριση με τη δεύετρη φωτογραφία που απεικονίζεται μόνος του.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα ευρήματα επηρεάστηκαν από το αν η γυναίκα αυτοπροσδιορίζεται ως dog ή cat person, φέρνοντας στο φως μια σημαντική ανακάλυψη: τα κατοικίδια ζώα διαδραματίζουν ρόλο στις επιλογές των συντρόφων των γυναικών και στις προτιμήσεις τους, σε πολλούς τομείς των ανθρώπινων σχέσεων.

Πηγή: Olivia Petter, Indipendent.co.uk

Ράνια Κ.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top