Πώς Είναι η Μητρότητα | Πάστα Φλώρα

Πώς Είναι η Μητρότητα

Πώς είναι η μητρότητα. Η εμπειρία μου με μια γρήγορη ματιά.  

Μετά από αρκετό διάστημα, κάθομαι στον υπολογιστή μου πίνοντας τσάι και γράφω με λίγη ησυχία. Αξία ανεκτίμητη καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή μου ή μάλλον όλη μου η ζωή. Με ένα μωρό στο σπίτι ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα μέχρι να μάθει η μαμά το μωρό και το μωρό τη μαμά.

Αφού βρήκα λίγο χρόνο, θα σας μιλήσω σύντομα για την εμπειρία της γέννας και πώς είναι να είσαι μαμά! Λοιπόν, ένα είναι σίγουρο ότι η γέννα πονάει και πονάει πολύ μάλιστα. Δεν είναι πόνος περιόδου κορίτσια, δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο. Βέβαια το μετά σε κάνει να τα ξεχνάς όλα. Όταν αντικρίζεις για πρώτη φορά το μωρό είναι πολλά συναισθήματα μαζί, χαρά, συγκίνηση, άγχος και φόβος, ανακούφιση, αφού μετά από εννέα μήνες ξεφούσκωσες.

Η καθημερινότητα στο μαιευτήριο είναι πάνω κάτω η ίδια. Έρχονται οι φίλοι και συγγενείς να σε δουν, η οικογένεια είναι δίπλα σου από την πρώτη στιγμή και όλα κυλούν ομαλά. Το μεγάλο σοκ είναι όταν επιστρέφεις σπίτι με το μωρό και εκεί που είχες βοήθεια από τις μαίες τώρα είστε μόνοι σας με τον μπαμπά και συνειδητοποιείτε την κατάσταση. Ειδικά αν υπάρχει στο σπίτι σκύλος έχεις και το ρόλο να φέρεις σε επαφή το νεογέννητο με τον σκύλο ώστε να μην υπάρξουν ζήλιες από την πλευρά του δεύτερου (φαντάζομαι ότι παρόμοια κατάσταση ισχύει κι αν έχεις δεύτερο παιδί).

Οι επόμενες μέρες κρύβουν δυσκολίες και νύχτες με αϋπνία. Σιγά σιγά ξεπερνιέται και αυτό. Γενικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Κουράγιο και υπομονή στις μέλλουσες μαμάδες, είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει μια γυναίκα! Κάθε αρχή και δύσκολη λένε…

Κωνσταντίνα Πελώνη

Πώς Είναι η Μητρότητα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top