Συνήθειες που ήρθαν να μείνουν και στη μετά-καραντίνα εποχή | Πάστα Φλώρα

Μετά την καραντίνα όπου παραμείναμε στα σπίτια μας ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών, ήρθε η ώρα να περάσουμε στη μετά-καραντίνα εποχή. Θα εξέλθουμε από αυτά, προσπαθώντας όμως να παραμείνουμε ασφαλείς, για να μη πάει χαμένος ο αγώνας που δώσαμε.

Αποκτήσαμε κάποιες νέες συνήθειες μένοντας μέσα ή θυμηθήκαμε κάποιες παλιές που- ελλείψει χρόνου- τις είχαμε ξεχάσει. Τώρα είναι στο χέρι μας πάλι να τις διατηρήσουμε.

Διάβασμα, ταινίες, επιτραπέζια παιχνίδια μαγειρική, γυμναστική στο σπίτι , κάποιοι από εμάς τις είχαμε κι άλλοι τώρα βρήκαν χρόνο γι’αυτές. Γιατί να μην τις διατηρήσουμε ή έστω να προσπαθήσουμε να το κάνουμε; Τι καλύτερο από το να γεμίζουμε δημιουργικά το χρόνο μας;

Βοηθήσαμε έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη, μπορεί να του κάναμε μια εξυπηρέτηση, τίποτα δύσκολο για εμάς. Γιατί να μην το ξανακάνουμε κι μετά; Το δικό τους «ευχαριστώ» γεμίζει τη ψυχή μας.

Βγάλαμε περισσότερες βόλτες το σκύλο μας, αφού έτσι βρίσκαμε ευκαιρία να  βγούμε κι εμείς μαζί.

Γιατί να μην το κρατήσουμε και μετά;

Βρήκαμε τρόπο να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και συνάμα την κατάλληλη ευκαιρία  να απομακρύνουμε τους τοξικούς. Ας το συνεχίσουμε κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι  τοξικότητα δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας.

Σεβαστήκαμε τον συνάνθρωπο,το περιβάλλον, τη φύση. Έλαχε μια καραντίνα να μας το υπενθυμίσει άραγε;

Μείναμε σπίτι. Μια μικρογραφία της κοινωνίας που μπορεί να προσφέρει γέλιο, παιχνίδι, ψυχαγωγία, επικοινωνία. Είναι όμορφος ο χώρος του σπιτιού, μικρός ή μεγάλος, εδώ δεν έχει σημασία. Ας αναλογιστούμε κάθε φορά που βλέπουμε έναν άστεγο να κοιμάται στο πεζοδρόμιο. Ας αναλογιστούμε ότι τα απλά και δεδομένα για εμάς φαντάζουν όνειρο για κάποιος άλλους.

 Επιτέλους ας  δούμε το ποτήρι μας μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο και θα νιώσουμε- έστω και για λίγο- ευτυχισμένοι.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top