Θέλεις να φτάσεις στην κορυφή; Ακολούθησε 4 μόνο βήματα | Πάστα Φλώρα

Η επιτυχία είναι το σημείο αναφοράς για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, η οποία είναι τόσο ανταγωνιστική.

Παράλληλα, όμως, δίνονται πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες στους νέους ανθρώπους, κι όχι μόνο, για να αποδείξουν την αξία τους, να “ξεδιπλώσουν” το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους και με σκληρή δουλειά να φτάσουν στην κορυφή.

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σίγουρα έχεις ορισμένους στόχους και φιλοδοξίες και ίσως ένας από αυτούς είναι κατακτήσεις την επιτυχία και να γίνεις ένα με αυτήν.

Πόσο ωραίο θα ήταν να είχαμε έναν οδηγό, κάτι σαν ένα μικρό, χρήσιμο manual, στο οποίο θα περιέχονταν τα πολύτιμα βήματα για να φτάσεις στο ζενίθ σου. Μήπως υπάρχει τελικά;

Χρειάζεται να υπεραναλύεις τα δεδομένα;

Η απλότητα είναι…η μισή σου αρχοντιά. Δεν χρειάζεται να υπεραναλύεις τα δεδομένα κάθε φορά που σου προτείνεται κάτι. Δες τα πράγματα με μια πιο διαλλακτική ματιά, γράψε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν και απλά αποφάσισε.

Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως όσο πιο απλοποιημένη είναι η σκέψη μας, τόσο πιο γρήγορα και ξεκάθαρα θα αντικρύζουμε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Μία από τις πιο επικίνδυνες τρικλοποδιές που βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας, είναι η αναβλητικότητά μας, το γεγονός πως λέμε ότι θα κάνουμε κάτι, που τελικά δεν κάνουμε ποτέ.

Ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό ή ασήμαντο είναι αυτό το οποίο αμελήσαμε, δεν παύει να είναι μία ακόμη φορά, που τα λόγια μας δεν βρήκαν αντίκρισμα, με αποτέλεσμα να «προδώσουμε» -κατά κάποιον τρόπο- τον ίδιο τον εαυτό μας.

Έτσι, καλό θα είναι από εδώ και στο εξής να βάζεις στόχους, τηρώντας την προθεσμία που έχει οριστεί, χωρίς να ακυρώνεις τα σχέδια σου, μεταφέροντας τα για κάποια άλλη φορά.

Let it go

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας, έπειτα από μια κουραστική και πολυτάραχη μέρα, γυρνώντας στο σπίτι, καθίσαμε στον καναπέ κοιτάζοντας το ταβάνι και φτιάχνοντας σενάρια στο μυαλό μας, σχετικά με το τι θα έπρεπε να είχαμε πει ή κάνει την κρίσιμη στιγμή.

Ναι, το παρελθόν είναι μία σελίδα της προσωπικής μας ιστορίας που δεν αλλάζει, αλλά δεν μας καθορίζει και εφόρου ζωής.

Όσο πιο σύντομα καταλάβουμε πως το παρόν είναι γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι να απελευθερωθούμε από αυτό!

Το πιο χρήσιμο μυστικό είναι να παίρνεις μαθήματα από το παρελθόν και να προχωράς πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος στο παρόν. Αυτό ονομάζεται εξέλιξη!

24 ώρες  φτάνουν

Κι όμως οι 24 ώρες που έχει η κάθε μέρα, αν αξιοποιηθούν σωστά, φτάνουν και περισσεύουν.

Κάνε το χρόνο σύμμαχο και όχι εχθρό σου και χώρεσε μέσα σε μια μέρα τα πάντα. Από επαγγελματικές υποχρεώσεις και γυμναστική, μέχρι βόλτες και χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Όλοι οι καλοί χωράνε και με σωστή οργάνωση είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις καλύτερα από όσο νόμιζες.

Ιωάννα Καλφόγλου


 Πηγή κεντρικής θεματολογίας: queen.gr

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top