Το κυνήγι της ευ-τυχίας | Πάστα Φλώρα

Το κυνήγι της ευ-τυχίας

Ευ-τυχία: με μια γρήγορα ματιά στο λεξικό, βλέπουμε ότι σημαίνει και καλοτυχία. Οπότε για να είναι κάποιος ευτυχισμένος, χρειάζεται να έχει (και) καλή τύχη! Πού το πάω με όλο αυτό;

Όλο τον χρόνο, αλλά ιδιαίτερα τις γιορτές, βλέπουμε κόσμο να συρρέει σε καταστήματα τυχερών παιγνίων. Αγοράζει λαχεία, ξυστά, παίζει τζόκερ και στοίχημα. Με λίγη καλή τύχη, ίσως να πάρει τα λεφτά που έπαιξε πίσω.

Με πολύ καλή τύχη, ίσως να βγάλει ένα μικρό κέρδος, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Πολλές φορές, βλέπω ηλικιωμένα άτομα να αγοράζουν λαχεία και να παίζουν τζόκερ – και αρκετές γυναίκες. Όμως, πολλοί θα σκεφτούν για ποιο λόγο οι ηλικιωμένοι να χρειάζονται π.χ. 3 εκατομμύρια ευρώ;

Δεν πιστεύω ότι τα θέλουν για να κάνουν την «μεγάλη ζωή» που λέμε. Ούτε επειδή απλά θέλουν να αποκαλούνται εκατομμυριούχοι. Οι άνθρωποι αυτοί κυνηγούν τους 6 τυχερούς αριθμούς, για έναν απλό λόγο… Ίσως επειδή θέλουν να περάσουν τα τελευταία τους χρόνια με την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.

Όχι ότι απαραίτητα οι νέοι θέλουν να γίνουν ζάμπλουτοι. Με θλίβει όμως το γεγονός, ότι βλέπω άτομα τρίτης ηλικίας να τρέχουν να προλάβουν να καταθέσουν εγκαίρως το δελτίο τους. Ή να παίζουν κάθε εβδομάδα μήπως και σταθούν τυχεροί.

Είμαι σίγουρη ότι η πλειοψηφία αυτών, δεν σκέφτεται τον εαυτό του. Σίγουρα υπάρχει ένα «κρυφό» κίνητρο πίσω από όλο αυτό το κυνήγι της ευτυχίας. Και τις περισσότερες φορές, το κάνουν για τα παιδιά τους και τα εγγονία τους.

Με την ανεργία στην χώρα μας να ανέρχεται στο 17% σύμφωνα με την Eurostat, σίγουρα οι περισσότεροι το κάνουν για τον συγκεκριμένο λόγο. Πολλοί ενήλικες, ακόμη ζητούν δανεικά από τους γονείς και παππούδες τους, για να πληρώσουν κάποια χρέη.

Και πόσοι άλλοι, μένουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι. Οπότε, νομίζω, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους. Δυστυχώς, τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους. Πάντα ένας θα είναι ο μεγάλος τυχερός.

Ελπίζω τουλάχιστον, να πηγαίνουν σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν το ευ ζην τους. Και ίσως να μην είναι σίγουρος ο τρόπος αυτός, αλλά τους δίνει έστω μία ελπίδα…

Εμμανουέλα Τσαλίκη

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top