Αθήνα: Μία Μητρόπολη Γεύσεων | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη

Το φαγητό όπως για πάρα πολλούς λαούς ήταν πάντα μια ιεροτελεστία όπως και για τους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων. Όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την ηλικία μας, τον τόπο καταγωγής και τις μνήμες μάς έχουμε στον ουρανίσκο μας γεύσεις από την γιαγιά μας, την μητέρα μας αλλά και μεγαλώνοντας από εστιατόρια και κουζίνες που οι μαγειρικές τους εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον.

Με αφορμή λοιπόν το ελληνικό καλοκαίρι αξίζει να ακολουθήσουμε την γευστική διαδρομή των Αθηνών και να ανακαλύψουμε κρυφές γωνιές της πόλης που αξίζουν και σίγουρα προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο.

Αυτό που αξίζει, αυτό που χρειάζεται είναι να αφεθούμε και με γνώμονα την καλή διάθεση και την όρεξη να γνωρίσουμε την πολυπολιτισμικότητα των γεύσεων.

Η Αθήνα είναι μία πόλη που ξεχωρίζει ανάμεσά σε εκείνες που έχουν την πιο πλούσια ιστορία τού κόσμου.

Ξεκινώντας την βόλτα σας δεν έχετε πάρα να περπατήσετε στα στενάκια των Εξαρχείων, των Πετραλώνων, του Μεταξουργείου, του Θησείου και της Πλάκας για να δοκιμάσετε νόστιμες σπιτικές, παραδοσιακές λιχουδιές και ποικιλία μερακλίδικων μεζέδων με εικόνες της παλιάς Αθήνας.

Σε σημεία όπως το Κολωνάκι, το Σύνταγμα, το Κουκάκι και την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, μπορείτε να βρείτε και πιο «πειραγμένες» γεύσεις, οι οποίες θα σας αποζημιώσουν το ίδιο.

Εδώ και αρκετά χρόνια με αποκορύφωμα ίσως τα τελευταία δέκα χρόνια, η πόλη μας έχει γεμίσει από πολύχρωμα μαγαζάκια με street–food αλλά και διακεκριμένα εστιατόρια που διαθέτουν κουζίνες από κάθε άκρη του κόσμου.

Εστιατόρια βραβευμένα με κουζίνες όπως Κινεζική, Ταϋλανδέζικη, Κορεάτικη, Μεξικάνικη, Ινδική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική αλλά και έναν συνδυασμό πολλών από αυτών, τις περισσότερες φορές με επιτυχημένα αποτελέσματά.

Η Αθήνα έτσι και αλλιώς είναι μια πόλη, που με επιτυχία μπορεί να συνδυάσει όλες αυτές τις κουλτούρες.

Το φαγητό είναι μια εμπειρία που μπορεί να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους, μια εμπειρία που μέσα της κρύβει ένα ταξίδι, μία αναζήτηση, μια επαφή με τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται είναι η καλή παρέα και η διάθεση!

Ξεκινήστε λοιπόν τις περατζάδες στην Αθήνα, περιηγηθείτε στις πλατείες, στις γειτονιές και ανακαλύψτε σημεία, τα δικά σας σημεία, που μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί με μεζέ, μια παγωμένη μπύρα ή ένα ουζάκι με παραδοσιακές λιχουδιές ή και ένα gourmet εστιατόριο με φαντασία στις γεύσεις που θα σας αποζημιώσουν.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε τις αισθήσεις σας ελεύθερες να σας πλανέψουν.

«Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα
φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε.»
Επίκουρος

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top