Χιλιόμετρα συναισθημάτων | Πάστα Φλώρα

Ποτέ μην λες ποτέ. Αυτή είναι μια φράση που θα πρέπει να μας διακατέχει, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.

Η ζωή και η καθημερινότητα των ανθρώπων, είναι τόσο απρόβλεπτη, που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, για το τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή. Έτσι, ένα πρωί μπορεί κάποιος να ξυπνήσει και να πει «θέλω μία σχέση, έναν άνθρωπο, αλλά φυσικά όχι από απόσταση» και το  επόμενο λεπτό, να γνωρίζει εκείνον που τόσο πολύ ήθελε να έρθει στη ζωή του, ο οποίος όμως μένει κάπου αλλού. Δεν έχει σημασία αν τους χωρίζουν 3 ώρες ή εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Η αίσθηση, πως ο άνθρωπός σου θα βρίσκεται μακριά από εσένα, είναι ομολογουμένως αγχωτική. 

Ποια είναι η απόφαση που θα πάρεις μπροστά σε αυτό; Συναίσθημα και λογική.

Σαν δύο μικρές φωνούλες, που σου λένε να πράξεις τα ακριβώς αντίθετα. Το σενάριο είναι απλό. Έχεις γνωρίσει εκείνον τον άνθρωπο που σε κάνει να γελάς, να περνάς όμορφα, να χαλαρώνεις, να νιώθεις ευτυχισμένος. Βρίσκεστε στο σημείο μηδέν,  της ίδιας πόλης, για ορισμένο χρονικό διάστημα. Όμως αυτό, κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Τη θέση του θα πάρουν το άγχος για τον αποχωρισμό -ειδικά τη πρώτη φορά-, τα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου  απέναντι σε κάτι τόσο άγνωστο και φυσικά τα αναμενόμενα κλάματα, εξαιτίας της απουσίας, που δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις, ακόμα και είναι για λίγο. 

Τα συναισθήματα είναι έντονα. Τον θες αυτόν τον άνθρωπο και θα έκανες ό,τι χρειαζόταν για να τον έχεις στη ζωή σου. Άλλωστε, ανεξαρτήτως απόστασης, όλες οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια και συνεχή δουλειά. Οφείλεις να γίνεσαι καλύτερος για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και μοιράζεσαι τόσα. Μπαίνεις στο παιχνίδι, πιστεύοντας πως αξίζει.

Ναι, αυτό πρέπει να κάνουμε. Να ρισκάρουμε για όσα θέλουμε. Και ας βγούμε χαμένοι στο τέλος. 

Η απόσταση εξάλλου, αποδεδειγμένα, αναζωπυρώνει το πάθος της σχέσης. Η αγωνία και η λαχτάρα να δεις ξανά μετά από καιρό τον σύντροφό σου είναι από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορείς να νιώσεις έχοντας σχέση από απόσταση. Βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα. Ας μη γελιόμαστε.

Περνώντας ο καιρός κουράζεσαι. Οι εντάσεις αυξάνονται και δεν έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου να μιλήσεις, να λύσεις το όποιο πρόβλημα υπάρχει όπως πρέπει. 

Όλα αυτά όμως, ο φόβος, η ανασφάλεια και οι καβγάδες που σίγουρα θα προκύψουν, εξαιτίας της απόστασης και του γεγονότος πως λείπει ο ένας από τον άλλον, δεν είναι λόγοι για να μη μπεις σε μία τέτοιου είδους σχέση και να μη προσπαθήσεις για εκείνον που σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα. Ας μη μετανιώνουμε για όλα εκείνα που δεν κάναμε.

Η ζωή και πόσο μάλλον ο έρωτας, χρειάζονται ρίσκο. Και αν κάτι στραβώσει στο τέλος, τουλάχιστον να έχεις κάνει τα πάντα για να το κρατήσεις. 

Έφη Καράμπελα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top