Δεν χάνεις βάρος; Μάθε τι μπορεί να συμβαίνει (Μέρος Α’) | Πάστα Φλώρα

Είσαι σε ένα κομβικό σημείο, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, ενώ τα κάνεις όλα σωστά; Το σώμα φυσιολογικά μπορεί να αρχίσει να αντιστέκεται στην περαιτέρω απώλεια βάρους, μιας και βαίνουν στην επιφάνεια τα ένστικτα της επιβίωσης. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου αντιλαμβάνεται πώς για λόγους επιβίωσης πρέπει να διατηρήσει τις αποθήκες λίπους και ενέργειας. 

 

  • Τρως λιγότερο, αλλά και πάλι επιλέγεις ανθυγιεινά τρόφιμα

 

Δεν παίζει ρόλο μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα. Δώσε βάση όχι μόνο στο πόσο τρως, αλλά και στο τι τρως. Μόλις βελτιώσεις την ποιότητα της διατροφής σου, θα δεις ότι θα χορταίνεις και πιο εύκολα και σαν φυσική συνέπεια θα τρως λιγότερες θερμίδες.

 

  • Δεν έχεις συναίσθηση του πόσο τρως

 

Το τσιμπολόγημα πολλές φορές μπορεί να είναι αγνώστου θερμιδικού περιεχομένου. Ίσως, σε βοηθήσει το να κρατήσεις ημερολόγιο καταγραφής θερμίδων για λίγες μέρες για να αποκτήσεις μια συναίσθηση του πόσο τρως.

 

  • Δεν τρως αρκετή φυτική πρωτεΐνη

 

Γενικά, χρειαζόμαστε την πρωτεΐνη για να ενισχυθεί το αίσθημα του κορεσμού και γιατί βοηθάει στο χτίσιμο των μυών και των οστών. Όμως, δεν πρέπει ν α το παρακάνεις με την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης, για αυτό στρεφόμαστε στης φυτικής προελεύσεως που δεν σχετίζεται με επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία σου. Που θα τη βρεις; Σε όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά προϊόντα ολικής αλέσεως.

 

  • Δεν κοιτάς τη μεγάλη εικόνα

 

Κόλλησες μετά από 3 μήνες που έκανες διατροφή και απογοητεύτηκες και θες να τα παρατήσεις; Σου ακούγεται οικεία σκέψη; Πριν λοιπόν φρικάρεις και πέσεις στα δίχτυα κάποιας ψευδο – δίαιτας σκέψου ξανά ποιος είναι ο στόχος σου. Θες να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να το κρατήσεις ή απλά σε νοιάζει να το έχεις για μια εβδομάδα; 

 

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με M.Sc. Κλινική Διατροφή

Εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP (Πανεπιστήμιου Αιγαίου),

Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top