Δεν καταλαβαίνεις και δεν μπορώ να σου εξηγήσω | Demi Flydi

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που που κάποιος δεν καταλαβαίνει κι εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω, θα ήμουν σίγουρα πολύ καλύτερα οικονομικά από την φάση που είμαι τώρα.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ:
Νομίζω ότι στους φίλους μας οφείλουμε να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται και να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι, οτιδήποτε τους λέμε, έχει ως μοναδικό σκοπό το δικό τους καλό και όχι να τους κάνουμε να νιώσουν άσχημα με οποιονδήποτε τρόπο.
Κανείς δεν θα αμφισβητήσει ότι τους αγαπάς αν τους το έχεις δείξει με κάθε πιθανό τρόπο και κυρίως κανένας δεν θα το αμφισβητήσει, όταν εσύ μέσα σου είσαι εντάξει. Νιώθεις πως δεν έκανες κάτι λάθος.
Αλλά… ίσως έρθει εκείνη η στιγμή που κάτι αλλάζει. Προσπαθείς με κάποιον τρόπο να το δείξεις, ίσως και να το πεις αλλά συνήθως όταν κάτι αλλάζει…αλλάζει μόνιμα. Γιατί είναι ηλικίες που η ζωή μας προχωράει μπροστά με ταχύτατους ρυθμούς κι απλά μένεις να μην μπορείς να εξηγήσεις.
ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ:
Πως να πεις σε κάποιον που μόλις τώρα αρχίζεις να μαθαίνεις ότι φοβάσαι; Γιατί καθετί που σε βάζει στην διαδικασία να θέλεις να επενδύσεις συναισθηματικά, σου προκαλεί μιας μορφής φόβο. Σίγουρα θα προσπαθείς να ισορροπήσεις το χάος μέσα σου. αλλά σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις, θα πέσεις πάλι στην παγίδα του “δεν καταλαβαίνεις…”

ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ:

Σε μια σχέση που τελειώνει πάντα έχεις να πεις πολλά, είτε ήταν δική σου απόφαση, είτε δική του, είτε κοινή. Συνήθως θεωρείς ότι ο άλλος δεν σε καταλαβαίνει γιατί απλώς έχεις προσπαθήσει να του δείξεις αυτό που θέλεις να πεις με πράξεις. Γιατί πιστεύεις ότι θα έπρεπε να είχε μάθει ως τώρα να σε “διαβάζει”. Και απλά δεν μπορείς να εξηγήσεις…
Σε κάθε περίπτωση, αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε να εξηγούμε αυτό που σκεφτόμαστε, γιατί είναι απίστευτο πόσο διαφορετικά μπορούν να σκέφτονται δύο άνθρωποι με κοινή καθημερινότητα για παράδειγμα.
Εντάξει, δεν λέω, θα νιώσεις πολλές φορές αγανάκτηση και θα θέλεις να παρατήσεις την προσπάθεια σου να βγάλεις άκρη, αλλά άκουσε με. Πάντα μπορείς, αρκεί να θέλεις όντως.
© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top