Εσύ τι θα θυσίαζες για να κάνεις δίαιτα; | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και στο Life Coaching, Τηλέφωνο: 6984515475, Email: maria.mentzelou@hotmail.com


Αφορμή στάθηκε ένα quote που είδα σήμερα στο Instagram και με έβαλε στην αντίπερα όχθη, στην πλευρά του διαιτώμενου δηλαδή.

Έλεγε: «Είσαι διατεθειμένος να χάσεις το 95% της ζωής σου, για να χάσεις το 5% του βάρους σου;»

Ας πάρουμε κάτι ως δεδομένο που πιστεύω δε θα διαφωνήσεις. Δεν είναι ευχάριστο να έχεις προβλήματα με το βάρος σου, είτε θες να πάρεις είτε να χάσεις. 

Ειδικότερα, στην δεύτερη περίπτωση η πίεση που αισθάνεσαι για να χάσεις όσο δυνατόν γρηγορότερα το περιττό σου βάρος μπορεί να σε κάνει να θυσιάσεις πολλές «κακιές» συνήθειες. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να σου λέει κάποιος «Μη φας τη βάφλα που λιγουρεύεσαι από τη Δευτέρα».

Ούτε εγώ θα σου πω ότι μπορείς να ζεις με κρέπες, βάφλες και burger. Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ, δεν είναι απαγορευτικά. Όλοι έχουμε τη δικαιολογία «Μα είναι καλοκαίρι», για αυτό και θα φας αλλά όχι συνέχεια. Υπάρχουν λύσεις από το homemade treat για τους «μερακλήδες», μέχρι το να πάρεις το παγωτό με στέβια (όχι δεν είναι μπλιαχ, για να σε προλάβω).

Το να ακολουθήσεις μια ακραία διατροφή μόνο ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα μπορεί να σου δώσει. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό είναι το καλό σενάριο, μιας και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό που συμβαίνει είναι μια πρόσκαιρη αφυδάτωση που δημιουργεί και την πολυπόθητη χαρά. Έπειτα, η τόση στέρηση σε οδηγεί στην ανάγκη να αναπληρώσεις όλα όσα «έχασες» με αποτέλεσμα να γυρίζουν και με το παραπάνω και τα χαμένα κιλά.
Εγώ θα σου πρότεινα να το πας βήμα – βήμα. Να χαρείς το καλοκαίρι σου ασυζητητί, αλλά μην αφήσεις την πλάστιγγα να γύρει ούτε προς την τρομερή αυστηρότητα να μη φας τίποτα, ούτε από την άλλη στην άποψη «ένα καλοκαίρι έχουμε, δε θα στερηθώ τίποτα».

  • Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητα σου,

  • Κάνε μικρά και συχνά γεύματα πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά,

  • Μην ξεχνάς τα φρούτα, τα λαχανικά σου και το νερό

Και τότε, μια στο τόσο κάνε και τη «ζαβολιά» σου, δε θα σε στήσει στον τοίχο ο διαιτολόγος σου.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top