Δουλειά από το σπίτι: Tips αποδοτικότητας | Πάστα Φλώρα

Είσαι από αυτούς που ακόμα και τώρα δουλεύουν στο σπίτι λόγω του Covid ή απλά έχεις να ολοκληρώσεις ορισμένα επαγγελματικά projects το Σαββατοκύριακο που δεν είσαι στο γραφείο;

Ξέρω είναι δύσκολο να διατηρήσεις την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα σου σε υψηλά επίπεδα, προσαρμοζόμενος παράλληλα σε συνθήκες εκ διαμέτρου αντίθετες από τον εργασιακό σου χώρο, όμως αυτό δεν είναι ακατόρθωτο.

Παρακάτω θα βρεις ορισμένα μικρά, αλλά πολύ αποτελεσματικά tips για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις όλες σου τις υποχρεώσεις και να είσαι όσο πιο πειθαρχημένος γίνεται, χωρίς να βγεις από το πρόγραμμα σου.

Σταθερό ωράριο 

Διατήρησε μια βασική δομή εργασίας. Προσπάθησε να μην ξυπνήσεις πολύ αργά και τα διαλείμματα σου να μην διαρκούν πολύ. Ακόμη, ο πειρασμός του να “σχολάσεις” νωρίτερα καραδοκεί για αυτό φρόντισε να είσαι προσεκτικός και συνεπής , διατηρώντας ένα συγκεκριμένο ωράριο το οποίο θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τη μέρα σου. 

Κεφάλαιο οικογένεια

Προσπάθησε να θέσεις συγκεκριμένα όρια σε όποιον βρίσκεται στο σπίτι. Ο συγκάτοικος, ο σύζυγος, τα παιδιά χρειάζεται να βρίσκονται υπό “περιορισμό” όταν εσύ εργάζεσαι, ώστε να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να μην αποσπάται η προσοχή σου καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου σου.

Και ο ελεύθερος χρόνος;

Η δουλειά από το σπίτι δεν ταυτίζεται με την απουσία ελεύθερου χρόνου. Δεν χρειάζεται να εργάζεσαι υπερβολικά ή παραπάνω από όσο έχεις σχεδιάσει. Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να διαχωρίζεις τον προσωπικό σου χρόνο από τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις , περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο και το άγχος σου.

Οι συνεργάτες σου πάντα σε επαφή 

Μπορεί το γραφείο να διευκολύνει την κοινωνικοποίηση και την επικοινωνία σου με τον “έξω κόσμο” , αλλά αυτή την επαφή μπορείς να την διατηρήσεις και από το σπίτι σου, στέλνοντας μηνύματα μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών ή κάνοντας τηλεφωνικές κλήσεις. Παράλληλα όρισε στους συναδέλφους σου τις ώρες κατά τις οποίες θα είσαι διαθέσιμος για εκείνους,  ώστε να μην υπάρξει κάποια σύγχυση μέσα στη μέρα.

Social Media Time 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν την τάση να σε αποπροσανατολίζουν και το συνεχές scrolling σίγουρα δεν είναι ο σύμμαχός σου. Αποσυνδέσου από τους λογαριασμούς σου και βάλε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις από τις ανάλογες εφαρμογές , ώστε να μην μπαίνεις συνεχώς στον πειρασμό να τσεκάρεις το κινητό σου για αυτόν τον σκοπό.

Μουσική που σε εμπνέει

Το πλεονέκτημα του να δουλεύεις από το σπίτι είναι πως μπορείς να ακούσεις τη μουσική που σε εμπνέει και σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος και παραγωγικός κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης με τα επαγγελματικά σου ζητήματα. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

Έμπνευση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να βάλεις όρια στον ίδιο σου τον εαυτό. Μόλις ολοκληρώσεις τη δουλειά σου μην τη σκεφτείς ξανά μέχρι το επόμενο πρωί. Αν κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης σου έρθει κάποια ιδέα σχετικά με το project που έχεις αναλάβει μην ανοίξεις ξανά τον υπολογιστή σου, αλλά κατάγραψε την σε ένα χαρτί και επεξεργάσου την περαιτέρω την επόμενη μέρα.

Γυμνάσου

Η καθιστική ζωή σε συντροφεύει ιδιαίτερα όταν δουλεύεις από το σπίτι. Μην ξεχνάς, όμως, πως  η ψυχική και η σωματική σου υγεία χρειάζονται φροντίδα για αυτό ασκήσου για να διατηρήσεις την παραγωγικότητα, την ηρεμία και τη δημιουργικότητα σου, αλλά και για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Η τηλεργασία είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπήκε ξαφνικά στις ζωές πολλών ανθρώπων. Έτσι, αν έχεις αναγκαστεί και εσύ να δουλεύεις εξ αποστάσεως δεν πρέπει να σε πιάνει πανικός, αφού αργά ή γρήγορα θα το συνηθίσεις. Η παραγωγικότητα σου είναι το άμεσο αποτέλεσμα της πειθαρχίας σου, για αυτό μείνε επικεντρωμένος στις υποχρεώσεις σου και ολοκλήρωσε τες με επιτυχία. 

Ιωάννα Καλφόγλου


ΠΗΓΕΣ : speakt.com

Vradini.gr

Fortunegreece.com

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top