Ακούσαμε: Eya Eya- Σωκράτης Μάλαμας & Κλέλια Ρένεση | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Χαρά Μεγαγιάννη

Δύο χρόνια μετά την τελευταία του συνεργασία με την Κλέλια Ρένεση και τον Μανού Τσάο, ο αγαπημένος μας τραγουδιστής ερμηνεύει το «Έγια – Έγια», ένα τραγούδι βγαλμένο από τα καλοκαιρινά ταξίδια, σε στίχους που υπογράφει η ελληνίδα ηθοποιός. Τη μουσική επιμελήθηκαν και οι δύο καλλιτέχνες δημιουργώντας ένα τραγούδι που αναφέρεται σε όλα εκείνα τα ταξίδια που πραγματοποιούνται και χωρίς διαβατήριο. Για εκείνο , το φευγιό που κάθε άνθρωπος για διαφορετικούς λόγους επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή της ζωής του και να κυνηγήσει τα όνειρά του πέρα και έξω από τα στενά όρια της πόλης.

Σαλπάροντας σε ένα καράβι και έχοντας για συνεπιβάτες παλιούς καπετάνιους το «έγια – έγια» περικλείει τις επιθυμίες όλου του κόσμου που εν τέλει βρίσκουν διέξοδο στο ταξίδι.

“ΈΓΙΑ – ΈΓΙΑ“

“Έγια έγια έγια έγια πάμε μακριά
φυσάει τ όνειρο στα μάτια μας μπροστά”
Η λέξη που επαναλαμβάνεται μελωδικά στο ρεφρέν προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει άντε/δώστου παρακινώντας όλους εμάς να ξεφύγουμε από όσα μας έχουν στεναχωρούν εξάλλου ‘’ό,τι έγινε, έγινε και βάλε μια φωτιά’’. Η Κλέλια Ρένεση φαίνεται, λοιπόν πως καταφέρνει να αποτυπώσει με π εύληπτο τρόπο όλα εκείνα που ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και τον απομακρύνουν από την πραγμάτωση ενός ταξιδιού, πνευματικού ή μη. Εκτός όμως, από τους στίχους και την εκπληκτική ενορχήστρωση που συνοδεύει τόσο η εμβληματική φωνή του Σωκράτη Μάλαμα όσο και η αισθαντική φωνή της Κλέλιας Ρένεση, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο εξαιρετικό βίντεο που έχει την επιμέλεια και των δύο.

Πρόκειται για μια άρτια σύνδεση περιεχομένου και εικόνας καθώς μετουσιώνει τους στίχους σε τέχνη, μέσω της ζωγραφιάς ενός καραβιού, σημείο-κατατεθέν για το τράγουδι. Τα χρώματα που κυριαρχούν αλλά και η εύθυμη διάθεση που αποπνέει το τραγούδι είναι βέβαιο ότι μας κάνουν να το αγαπήσουμε λίγο περισσότερο.

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω πως αξίζει να ακούσετε την ‘’έγια-έγια’’ και να αφεθείτε στην μελωδία της που μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι και συνακόλουθα λίγο πιο κοντά στην ξεκούραση και την απομάκρυνση από όλα μας αναλώνουν.

Καλή ακρόαση…

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top