Είσαι πραγματικά αυθεντικός; | Πάστα Φλώρα

Μια από τις κοινές συμβουλές που έχουμε ακούσει είναι το να είσαι ένας αυθεντικός άνθρωπος. Είναι μια φράση που ο καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά λόγω βιωμάτων και εμπειριών του. Με βάση αυτό το φίλτρο ορίζουμε ποια θεωρούμε τα χαρακτηριστικά που κατέχουν οι άνθρωποι αυτοί. Τι σημαίνει όμως να είσαι πραγματικά αυθεντικός;

Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Σε όλη την διάρκεια της ζωής μας ανακαλύπτουμε συνεχώς πλευρές του εαυτού μας. Οι εμπειρίες που ζούμε είναι καθοριστικές στη διαμόρφωση τους και διαρκούν σε όλη την διάρκεια της ζωής. Αυθεντικός άνθρωπος δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι μέρα με τη μέρα. Γίνεσαι όταν μαθαίνεις συνεχώς τον εαυτό σου, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου. Όταν καλλιεργείς συμπεριφορές που σε βοηθούν να ενισχύσεις τα ήδη θετικά χαρακτηριστικά σου αλλά αρχικά να δεχτείς πως έχεις και εσύ ατέλειες και πως υπάρχει τρόπος να τις διορθώσεις.

Η διαδικασία αυτή σε ωθεί στο να σε γνωρίσεις ολοκληρωτικά. Να γνωρίσεις τα συναισθήματα και τις απόψεις που είναι πραγματικά κτήμα σου. Ο αυθεντικός άνθρωπος έχει μάθει να ανακαλύπτει τον εαυτό του και να διαμορφώνει απόψεις από τις εμπειρίες του.

Χάραξε την πορεία σου

Έχοντας αρχίσει να μαθαίνεις τον εαυτό σου, είσαι πλέον έτοιμος να αρχίσεις να χαράσσεις την δική σου πορεία. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν ένα όραμα στη ζωή τους.

Με αφετηρία το τώρα και τις αξίες τους είναι έτοιμοι να το κυνηγήσουν. Κοιτάνε τους μακροπρόθεσμους στόχους καθώς επιλέγουν να δουν το δάσος και όχι το δέντρο. Γνωρίζουν πως τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα αλλά τα σχέδια και οι επιδιώξεις τους, τους ωθούν σε αυτή τη νοοτροπία. Αποφεύγουν την συνταγή που ακολουθεί η μάζα που θέλει το βραχυπρόθεσμο κέρδος.

Το να είσαι αυθεντικός άνθρωπος δεν είναι προνόμιο μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Είναι μια ικανότητα που αποκτάς μέσα από την καθημερινές σου συνήθειες. Ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει την αυθεντικότητα και να θέσει τις βάσεις για μια ζωή που θα απολαμβάνει.

Ντόβας Παναγιώτης

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top