Εσύ τι διαφορετικό έφαγες σήμερα? | Πάστα Φλώρα

Πολλές οδηγίες διατροφής  συνιστούν να τρώμε μια μεγάλη ποικιλία τροφών κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διαφορετικά τρόφιμα παρέχουν διαφορετικούς τύπους και ποσότητες θρεπτικών ουσιών σε αυτά και επομένως η κατανάλωση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφών μπορεί να βοηθήσει στο να πετύχουμε την Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη (RDI) των σημαντικών θρεπτικών συστατικών που θα μας βοηθήσουν να είμαστε υγιής.

Ακόμη μπορούμε να πούμε ότι η ποικιλία τροφίμων μπορεί να βοηθήσει και στην ποικιλία γεύσης, προσθέτοντας έτσι και την απόλαυση των τροφίμων αποφεύγοντας την μονοτονία.

Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι το κάθε χρώμα έχει την δική του θρεπτική αξία.

Ένα τρόφιμο που έχει στη μπει στη σύγχρονη καθημερινότητα μας και το συναντάμε σε σαλάτες, σε χυμούς, σούπες και πολλές άλλες συνταγές, είναι τα παντζάρια.

Τα κόκκινα τρόφιμα μας προσφέρουν λυκοπένιο, ανθοκυανίνες, καροτενοειδή. Μας προστατεύουν από τις φλεγμονές, το διαβήτη, και κάποιες μορφές καρκίνου. Αγαπάνε την καρδιά και το δέρμα μας. 

Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο, ολόκληρο. Η ρίζα του ωμή είναι σκληρή, ενώ μαγειρεμένη είναι πιο μαλακή. 

Με μόλις 44 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια  συνιστά μια καλή πηγή σιδήρου, φολικού οξέος και φυτικών ινών, γι’ αυτό και διευκολύνει την πεπτική λειτουργία.

ΙΔΕΕΣ εκτός από την κλασσική παντζαροσαλάτα!

  • Την επόμενη φορά που θα φτιαξεις σμούθι δοκίμασε να βάλεις και ένα παντζάρι, εκτός από το κόκκινο χρώμα που θα σου δώσει θα το κάνει εξτρα θρεπτικό
  • Το ίδιο ισχύει και με το κλασσικό χούμους από ρεβίθια

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top