Φεμινισμός: Μια παρεξηγημένη έννοια/ αντίληψη | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρίνα Λάζαρη

Ο φεμινισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά κινήματα της ιστορίας· 

Ας δούμε όμως την επίσημη σημασία που έχει επικρατήσει: «Ως κοινωνικό κίνημα, ο φεμινισμός εστιάζεται κατά πολύ στον περιορισμό ή εξάλειψη της φυλετικής ανισότητας και στηνπροώθηση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ζητημάτων των γυναικών στην κοινωνία.»

Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που αυτοαποκαλούνται φανατικές φεμινίστριες ενώ παράλληλα ισχυρίζονται ότι το γυναικείο φύλο είναι πιο ισχυρό απο οτιδήποτε και μιλούν υποτιμητικά για το ανδρικό φύλο. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι θέλουν και πρέπει  οι γυναίκες και τα δικαιώματα όλων των γυναικών να επιβληθούν στον κόσμο. Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν αμφίθυμες αντιδράσεις και απαντήσεις, κυρίως από το ανδρικό φύλο. Κι αυτό γιατί – ίσως παρεξηγημένα, λόγω ορισμένων ακραίων δηλώσεων – οι άνδρες νομίζουν ότι ο φεμινισμός είναι αντι-ανδρικό φύλο.

Μερικές γυναίκες, έχουν δεχτεί βια απο τους άνδρες και ίσως, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η υπερβολική συμπεριφορά.  Όμωςκαι πάλι, οι φανατικές ακραίες απόψεις και οι ευχές θανάτου – ναι, δυστυχώς μερικές γυναίκες το κάνουν – σε βάζουν να συγκριθείς με αυτόν που σου φέρθηκε υποτιμητικά, με αυτόν που σε απαξίωσε. 

Ας αναθεωρήσουμε, λοιπόν, την αντίληψή μας για ελευθερία· ανεξαρτήτως φύλου. 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top