Φοβάσαι το φαγητό | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και στο Life Coaching, Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σνομπάρει τρόφιμα; Συμβαίνει γύρω σου ένας συνεχής διαχωρισμός των τροφίμων σε καλά και κακά. Που μπαίνει το κομμάτι της απόλαυσης; Το φαγητό δεν είναι μόνο το μέσο για την επιβίωση μας, είναι μέρος της κοινωνικής μας ζωή και της κουλτούρας μας.

Σίγουρα η προτεραιότητα μας είναι να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε την υγεία μας (αδιαπραγμάτευτο). Μην κάνεις όμως εκπτώσεις στη χαρά που σου προσφέρει το φαγητό. Βάλε τα δυνατά σου για να απολαύσεις την ιεροτελεστία του γεύματος από την προετοιμασία μέχρι την τελευταία του μπουκιά.

Το επόμενο βήμα είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι και όχι τόσο healthy τρόφιμα. Η λύση δεν είναι αποκλεισμός από τη ζωή σου σε καμία περίπτωση. Αυτό δεν σημαίνει κατανάλωσε ζάχαρη και αλάτι χωρίς μέτρο. Οτιδήποτε καταναλώσεις χωρίς μέτρο θα σου κάνει κακό. Οτιδήποτε φοβάσαι είναι πιο πιθανό να το καταναλώσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες. Φαύλος κύκλος.
Βγάλε από το λεξιλόγιο σου φράσεις που δείχνουν ενοχές όπως «Ναι, δεν έπρεπε να το φάω». Είναι ΟΚ να θες να φας ένα doughnut και είναι πολύ ΟΚ αν το κάνεις.

Μετά πήγαινε παρακάτω. Η αξία σου δε βασίζεται εκεί. Το healthy lifestyle σου δε θα μπει σε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Κανένα τρόφιμο δεν έχει τη δύναμη να σε κάνει αδυνατίσεις ή να παχύνεις από μόνο του. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι όποιο αποφεύγεις σου δημιουργεί μεγαλύτερο κίνητρο να το υπερκαταναλώσεις. Βγάλε τις ταμπέλες από τα τρόφιμα. Όλα τα τρόφιμα είναι καλά τρόφιμα.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top