Για την απάθεια του ανθρώπου | Ελλάδα Κράλλη

Ένα περιστατικό που συνέβη στις 13/10 με στεναχώρησε πάρα πολύ όχι μόνο για αυτό που έγινε μα και με την αντίδραση του κόσμου πιο πολύ. Στο σταθμό της Καλλιθέας το μεσημέρι σήμανε συναγερμός και σύμφωνα με τις μαρτυρίες του κόσμου ένας 40χρόνος έκοψε τις φλέβες τους και εν συνεχεία έπεσε από την αερογέφυρα στις ράγες του τρένου. Το ΕΚΑΒ όταν το παρέλαβε είχε ακόμα τις αισθήσεις του.

Πραγματικά εύχομαι να τα κατάφερε αυτός ο άντρας και να κατάλαβε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο σε αυτή την μοναδική ζωή που μας έχει δοθεί όσο και σε άθλιες καταστάσεις να βρεθούμε. Δάκρυσα για αυτή την απελπιστική του κίνηση και σκεφτόμουν πόσο πόνο μπορεί να αντέξει ο κάθε άνθρωπος τελικά; Μέσα στα δάκρυά μου όμως υπήρξε και οργή για τους ανθρώπους, επειδή σύμφωνα με μια γνωστή μου που ήταν παρούσα όταν γινόταν το περιστατικό ο κόσμος τραβούσε βίντεο. Απόρησα με αυτή την απάθεια τους. Γιατί να μην βοηθούν τον συνάνθρωπο τους; Είναι το σοκ που τους κράτησε; Είναι ο φόβος του μπλεξίματος; Ας δεχτώ κάποια πράγματα, μα όχι αυτό με την καταγραφή του γεγονότος σε βίντεο. Για ποιο λόγο; Θα γίνουν διάσημοι με το λένε να κοίτα τι τράβηξα;

Αρκετές φορές κάθομαι και παρατηρώ τους ανθρώπους. Δεν είναι όλοι τόσο εγωιστές και κενοί μέσα σε έναν πλασματικό χώρο της τεχνολογίας. Έχω δει την ανθρωπιά, μα είναι σπάνια. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται να υπάρξει περισσότερο αγάπη και συμπόνια μέσα τους και να κάνουν κάτι όμορφο για τον άλλον; Θα μου πει κάποιος αν θα το έκανα εγώ. Ναι, θα το έπραττα όσο και να είχα σοκαριστεί εκείνη την στιγμή. Θα προσπαθούσα το οτιδήποτε με φωνές, παρακαλώντας για βοήθεια.

Θα σας θέσω και ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης. Όταν η σχέση μου ήταν στο στρατόπεδο του Αυλώνα με την ειδικότητα νοσηλευτή ένα βράδυ ένας φαντάρος έθεσε τέρμα στη ζωή του πίνοντας αρκετά ναρκωτικά χάπια μαζί με αλκοόλ. Τον βρήκε εκείνος μαζί με άλλους κρεμασμένο από ένα δέντρο. Είχε διαπιστωθεί ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα και εκείνο το βράδυ τον είχε χωρίσει η κοπέλα του. Κατάφεραν να τον πάνε τρέχοντας στο νοσοκομείο 401 στην Αθήνα με κίνδυνο της ζωής του. Του είχαν περάσει ορό και ήταν αναίσθητος. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ξύπνησε σπαράζοντας και τινάζοντας το κορμί του μέσα στο φορείο. Αυτό συνέβη λόγω επήρειας των χαπιών και του αλκοόλ. Οι έντονοι σπασμοί είχαν, όμως ως αποτέλεσμα να σπάσει τη φλέβα του άσχημα έχοντας φοβερή αιμορραγία. Η σχέση μου θέλοντας να τον σώσει έβαλε το γόνατο του στο κεφάλι του και το στήριξε στο πλάι ώστε να μην αναποδογυρίσει η γλώσσα του. Ταυτόχρονα φορώντας γάντια πίεσε το χέρι του νεαρού με ένα πανί για να σταματήσει την αιμορραγία. Το παιδί μεταφέρθηκε εγκαίρως στο 401 όπου και σώθηκε. Μετά από λίγες μέρες στο στρατόπεδο του Αυλώνα ο φαντάρος ευχαρίστησε την σχέση μου για αυτήν του την πράξη.

Έθεσα ένα άτομο αγαπημένο σε μένα όχι για να δείξω πως είναι κάποιος, αλλά την κίνηση αγάπης και στήριξης του συνανθρώπου. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία ανάμεσά μας όπως και διάφοροι φόβοι. Μακάρι να σπάσουν όλα αυτά τα φράγματα και να είμαστε πιο δεμένοι μεταξύ μας. Γιατί αυτό που θεωρεί κάποιος ως δεδομένο μπορεί να συμβεί στον ίδιο και μπορεί να χρειαστεί την δικιά μας βοήθεια ή και το αντίστροφο.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top