Γιατί πρέπει πάντα να φεύγεις στην ώρα σου από τη δουλειά | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Κωνσταντίνα Πελώνη

Οι υπερωρίες στη δουλειά δεν κάνουν καλό για την υγεία σου και δεν το λέμε εμείς αλλά τα αποτελέσματα πολλών ερευνών. Εξίσου κακό στην υγεία σου κάνει και το να παίρνεις τη δουλειά σου στο σπίτι. Ο άνθρωπος χρειάζεται την ξεκούραση, την χαλάρωση και φυσικά τον ύπνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορούν να παρουσιαστούν μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της μειωμένης παραγωγικότητας και της αυξημένης κούρασης.

Ακόμη, όταν δουλεύεις συνέχεια επηρεάζεις τις ανθρώπινες σχέσεις σου αλλά και την δημιουργικότητα που έχεις ως άτομο. Δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου, τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Εκτός από τη δουλειά στη ζωή υπάρχουν κι άλλες ασχολίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός τις χρειάζεται αλλά ακόμη περισσότερο χρειάζεται το διάλλειμα για να μπορεί να ανταπεξέλθει και να μην μπλοκάρει όπως λέμε. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι αν κάθεσαι περισσότερες ώρες στην εργασία σου χάνεις 27 μέρες παραγωγικότητας κάθε έτος! Δεν είναι και λίγες.. Ε;!

Τέλος, η φράση «φορτίζω τις μπαταρίες» δεν είναι τυχαία! Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να απέχεις απ ότι σε κουράζει ψυχολογικά και γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή του χρόνου ώστε να σκεφτείς τα επόμενα σχέδια, να ξεκουραστείς και να θέσεις νέους στόχους στη ζωή σου.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top