4 συμβουλές ευτυχίας | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Λαμπρινή Νταβέλη

Υπάρχει μυστικό ευτυχίας; Η απάντηση που θα σου δώσω είναι ένα βροντερό «ναι», κι μπορείς να με θεωρήσεις όσο τρελή θέλεις. Ναι, λοιπόν, υπάρχει! Πριν, όμως, βγάλεις τα συμπεράσματα σου διάβασε πρώτα τις παρακάτω συμβουλές, ακολούθησε τες και δε θα χάσεις! Γιατί η ζωή φέρνει πολλές δυσκολίες, είναι όμως στο χέρι σου να νιώθεις κάθε μέρα χαρούμενος και γεμάτος – απαραίτητα συστατικά ευτυχίας.

Δημιούργησε την ζωή που εσύ ονειρεύεσαι. 

Μία ζωή την έχεις, οφείλεις να την ζήσεις με τον τρόπο που θες. Με τα λάθη σου, τις επιτυχίες σου και τις αποτυχίες σου, τα όνειρα σου. Μην τα παρατάς, μην ακούς τι λέει ο κόσμος γύρω σου. Κάθε φορά που θα σου λένε πως δεν μπορείς, εσύ να σηκώνεις ψηλά το κεφάλι και να λες στον εαυτό σου «θα τα καταφέρω». Όπως είπε και ο Πάουλο Κοέλιο: «όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις».Προσπάθησε γι’ αυτό που αγαπάς, αυτό που επιθυμείς, αυτό που λαχταράς.

Αγνόησε τα κακόβουλα σχόλια του κόσμου. 

Ο κόσμος πάντα θα έχει κάτι να πει για σένα και για τις πράξεις σου. Τα περισσότερα από αυτά, κυρίως, κακόβουλα. Μικροψυχία, ζήλεια, κακία. Μάθε να δέχεσαι την κριτική των ανθρώπων που υπολογίζεις και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωή σου. Ελάχιστοι θέλουν το καλό σου, μην το ξεχνάς!

Αναζήτησε το καλό μέσα από κάθε κατάσταση. 

Έπεσες; Θα ξανά σηκωθείς, κι ας πόνεσες.

Πληγώθηκες από μία φιλία ή έναν έρωτα; Καλή καρδιά! Κράτησε κάθε καλή ανάμνηση, άφησε πίσω σου την πικρία. Το μάθημα σου το πήρες, σωστά; Την επόμενη φορά θα προσεχείς περισσότερο τον εαυτό σου. Μην κολλάς στο παρελθόν. Ότι έγινε – έγινε, να λες. Κοιτάς μπροστά και προχωράς. Έτσι είναι η ζωή. Γεμάτη εμπειρίες. Εμπειρίες που θα σε πλουτίσουν με γνώση.

Να γελάς, πολύ και συχνά. 

Γέλα όταν σου λένε ότι δε μπορείς να τα καταφέρεις. Γέλα όταν ακούς κάτι κακό για σένα από ανθρώπους μηδενικής σημασίας. Γέλα με όλους κι με όλα. Μη χάνεις την ευκαρία. Το γέλιο είναι τρόπος ζωής. Είναι ομορφιά, είναι θετικότητα. Μία ημέρα χωρίς γέλιο, είναι μία χαμένη μέρα. Δεν το ήξερες;

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top