Η “εξόριστη” Φολέγανδρος | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Αναστασία Παπαδοπούλου

Εάν είσαι κι εσύ λάτρης των διακοπών στο τέλος του καλοκαιριού και ειδικά χωρίς αμάξι τότε η must επιλογή είναι η Φολέγανδρος.

Αν και όχι ακριβώς φθηνός προορισμός καθώς όντως είναι must ειδικά για πιο χιπστερικές καταστάσεις αυτό το νησί και η άγρια ομορφιά του αξίζει μία επίσκεψη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό και ένας είναι πως έχει την πιο όμορφη χώρα των Κυκλάδων. Τα γραφικά γκαλντερίμια με τις μεγάλες πλατείες και τα πολύβουα μαγαζάκια σκαρφαλωμένα επάνω στο βράχο δίνουν θέα αλλά και όρεξη για περπάτημα. Ανεβαίνοντας στο κάστρο αλλά και στο εκκλησάκι της Παναγιάς έχεις πιάτο μπροστά σου ολόκληρο το Αιγαίο και μαζί του το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που πλέον βρίσκεται στα ωραιότερα και ίσο με αυτό της Σαντορίνης.

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι το Κάτεργο, με τον ξακουστό βράχο της και τα καταγάλανα νερά της, η οποία προσεγγίζεται με καραβάκι. Αν και μόνο σε 4 παραλίες μπορείς να πας με τα πόδια, αξίζει ως προορισμός γιατί όλες τους είναι μοναδικές ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρεις το Κτελ! Η Αγκάλη είναι ιδανική για οικογένειες και ησυχία, ο Καραβοστάσης και το Λατινάκι υπέροχα δροσερά νερά, κι εάν είστε των πιο extreme καταστάσεων, οι πιο δύσβατες Λιβαδάκι και Βορεινά είναι για εσάς.

Εάν μπορείτε, μία φανταστική ιδέα είναι να γυρίσετε το νησί με καραβάκι γιατί εκεί ξεδιπλώνεται η πραγματική ομορφιά του νησιού αλλά και δίνεται η ευκαιρία να κάνετε πιο private βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του.

Για το δειλινό προτείνουμε μια βόλτα στην Καστροπολιτεία της χώρας! Χτισμένη έτσι ώστε να προστατεύεται το νησί απο τους πειρατές, πλέον είναι διάσημη και κανένας τουρίστας δε χάνει μια βόλτα στα στενάκια της. Η Χρυσοσπηλιά επίσης καλεί τους επισκέπτες του νησιού να την ανακαλύψουν. Πρόκειται για ένα φυσικό μνημείο στα βορειοανατολικά του νησιού, και αποτελείται από θαλάμους, στους οποίους βρέθηκαν όστρακα, σταλακτίτες, αλλά και σκαλισμένα αρχαία ονόματα εφήβων στα τοιχώματα. Η επικρατέστερη θεωρία λέει ότι στην αρχαιότητα, οι έφηβοι του νησιού έπρεπε να φτάσουν σε αυτόν τον θάλαμο του σπηλαίου σαν μια δοκιμασία ενηλικίωσης, μετά την οποία έγραφαν τα ονόματά τους.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top