Η ευτυχία είναι επιλογή | Πάστα Φλώρα

Όταν ακούς αυτή τη λέξη η καρδιά σου γεμίζει, όλα γύρω σου φωτίζουν και φαίνονται πιο όμορφα από ποτέ. Ποιος δεν θέλει να κατακτήσει την ευτυχία και να πορευθεί μαζί με εκείνη κατά τη διάρκεια της ζωής του; Είναι ίσως από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει ένας άνθρωπος. Χρειάζεται να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος, κυρίως τις στιγμές που όλα γύρω σου μοιάζουν μαύρα και κατακερματισμένα. Τότε είναι η ώρα που χρειάζεται να σηκώσεις το ανάστημα σου και να βαδίσεις συνειδητά προς τον δρόμο της ευημερίας.

Μην περιμένεις να έρθει στο διάβα σου η τέλεια δουλειά, η τέλεια σχέση, η τέλεια ζωή, γιατί αυτό που βλέπουμε στις ταινίες, στις σειρές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχει, διότι εκεί βλέπεις απλά την εξιδανικευμένη πλευρά της καθημερινότητας κάποιου.  

Έχεις κάθε λόγο να χαίρεσαι και να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που σου έχουν προσφερθεί (ή που έχεις κατακτήσει ) έως τώρα. Φτιάξε τις συνθήκες που σε γεμίζουν και που σε κάνουν να περνάς όμορφα, γιατί τελικά αυτό είναι η ευτυχία… στιγμές. Δεν είναι η υπέρτατη συναισθηματική κατάσταση την οποία κατακτάς και πορεύεσαι μαζί με αυτήν μέχρι το τέλος.

Μην ξεχνάς πως οι μικρές στιγμές μετράνε και προκύπτουν ακόμα και από τα πιο απλά καθημερινά πράγματα. Θα σου δώσω , λοιπόν , ένα παράδειγμα. Ξυπνάς κάθε πρωί , ανοίγεις το παράθυρο σου και αντικρίζεις τον καταγάλανο ουρανό και τον λαμπερό ήλιο να γεμίζει με φως το δωμάτιο . Έπειτα καλημερίζεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους και τρως το πρωινό σου, ενώ ετοιμάζεσαι για την καινούργια μέρα της οποίας η αυλαία έχει ήδη ανοίξει. Εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή, πες “ευχαριστώ” για όλα όσα έχεις και δείξε την αγάπη σου στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου. 

Ενδεχομένως αυτά που σου λέω να φαίνονται ουτοπικά και να μην γίνεται να ισχύσουν στη δική σου περίπτωση. Παρόλα αυτά προσπάθησε να δώσεις εσύ τη χαρά στον εαυτό σου , χωρίς να περιμένεις από τους άλλους να το κάνουν. Αν μάθεις να χαμογελάς ακόμα και όταν όλα γύρω σου πάνε “στραβά”, τότε θα καταφέρεις να είσαι αυτάρκης. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις τους ρωτάς αν είναι ευτυχισμένοι δίνουν συνήθως μια συγκεκριμένη απάντηση: “Θα είμαι ευτυχισμένος όταν…”.

Τοποθετούν την ευημερία τους στο μέλλον και όχι στο παρόν. Γιατί όμως, να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο; Μην αφήνεις πράγματα που είναι εφικτό να συμβούν σήμερα, να πραγματοποιηθούν αύριο. Η επίτευξη της ευτυχίας είναι προσωπική υπόθεση και αξίζει να τη βιώσεις και να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι. 

Εν τέλει ζήσε τη ζωή με πάθος. Ο βίος σου είναι ένα πεδίο μάχης. Θα συναντήσεις πολλά εμπόδια στο δρόμο σου τα οποία θα χρειαστεί να ξεπεράσεις και να βγεις αλώβητος από τις δυσκολίες και από τις δυσμενείς συνθήκες , γιατί δεν είναι όλα τα μονοπάτια στρωμένα με ροδοπέταλα. Από τη δυσπραγία παίρνουμε τα μεγαλύτερα μαθήματα και εξελισσόμαστε ως άνθρωποι. Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος , να αγαπάς με όλη σου την καρδιά και να ζεις έτσι όπως σου αξίζει. 

Ιωάννα Καλφόγλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top