Η φύση του Εγώ μου | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρία Γεωργαλή

Θαύμα, θαύμα είναι οταν μυρίζεις το άρωμα από τα πεύκα, όταν αντικρύζεις πολύχρωμες κοιλάδες με λουλούδια στα χρώματα του ουρανίου τόξου, όταν ακούς τον ήχο από τα κύματα που χτυπούν στους βράχους, αναμένοντας με αγωνία τον νυχτερινό έναστρο ουρανό να σε αγκαλιάσει μέχρι να αποκοιμηθεις.

Θαύμα είναι που ανακαλύπτεις ποσο ασήμαντος είσαι μπροστά στα μαγικά ξόρκια της φύσης και ταυτόχρονα σαν κεραυνός βρίσκεις τη θέση σου, βρίσκεις το εγώ σου βρίσκεις που ανήκεις ή που θα έπρεπε να ανήκεις.

Όλοι ονειρευόμαστε ένα παράδεισο, σαν ένα τεράστιο δάσος με βουνά και κοιλάδες, που κατοικούν όλων των ειδών τα δέντρα, τα λουλούδια, τα ζώα, με ποταμούς, καταρράκτες και ρυάκια για να ξαποστένουμε.

Όλοι ψάχνουμε τον παράδεισο για να μείνουμε μόνοι με το εγώ μας με αυτόν που στο τέλος θα ζητήσει τα ρέστα, αυτό ομως μπορεί να μας το προσφέρει μόνο η φύση μακρυά από την πολύβουη πόλη, που τις νύχτες από τα τόσα λαμπάκια που λαμπυρίζουν, χάνουμε τον ουρανό μας, χάνουμε το στόχο μας, χάνουμε το όνειρο μας που μόνο η ισσοροπια μας με τη φύση μπορεί να μας προσφέρει!

Εκεί μαθαίνεις να αγαπάς το ξεβόλεμα, που η πόλη έχει μάθει να καλύβει με το πάπλωμα της τεχνολογίας που ο καθένας μας σκεπάζετε καθημερινά και ανελλιπώς.

Στη φύση όμως φίλοι μου βιώνεις καθημερινά και ανελλιπώς τη μαγεία. Τη μαγεία που τα θαύματα σου χαρίζουν, θαύματα σαν αυτά.

Θαύμα δεν είναι να μπορείς να ανάβεις φωτιά για να ζεσταθείς, με ξύλα που πριν εχεις κάνει περίπατο μόνος και συλλογιζόμενος για να τα ανακαλύψεις;

Θαύμα δεν είναι να μαγειρεύεις σε αυτή τη φωτιά ότι πιο απλό μπορείς να φανταστείς και να είναι το πιο νόστιμο φαγητό που εχεις φάει ποτέ, γιατί ιδρωσες για να το αποκτήσεις;

Θαύμα δεν είναι να νυστάζεις, και να εχεις κρεβάτι με την πιο όμορφη θέα γιατί τίποτα και κανείς δεν μπορεί να στην εμποδίσει;

Εσυ εκεί που το εχεις ζήσει αυτό, περιμένεις με αγωνία να αποδράσεις και πάλι.

Εσυ εκεί που δεν το εχεις τολμήσει ακόμα, σε προκαλώ.

Και εσυ που νομίζεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι για σένα, βρες ένα τρόπο που είναι για σένα και εναρμονίσε το με τη φύση.
Η φύση θα σε αγκαλιάσει σφιχτά, αρκεί να εχεις μάτια γουρλωτα,για να φωτογραφίσεις τις πιο όμορφες εικόνες.

Αυτιά ορθάνοιχτα για να ακούσεις τα τραγούδια από τις νεράιδες και τα ξωτικά.

Και καρδιά; καρδιά μεγάλη για να καλό δεχτείς ότι όμορφο θα εμφανιστεί μπροστά σου , που κάποιες φορές θα σου αφήσει γαλήνη, άλλες χαρά και άλλες πίκρα!

Από όλα όμως να θυμάσαι ένα, όλα αποτελούν πρόκληση για να μάθεις εσένα. Να ανακαλύψεις το εγώ σου μέσα από τη φύση.

Υ.Γ Με αγάπη και προσμονή,για ένα πιο όμορφο άνθρωπο που θα αγαπά,θα σέβεται και θα προσέχει τη φύση, τη φύση του!

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top