Οι καλονές του Ελληνικού Κινηματογράφου | Πάστα Φλώρα

Ο ελληνικός κινηματογράφος είχε να λάμψει απο ταλέντο και φινέτσα αλλά ακόμα περισσότερο από ομορφιά και δη γυναικεία. Πόσσες καλλονές πέρασαν από τις οθόνες ενώ σάρωσαν ταμεία και κοινό με τα αψεγάδιαστα προσωπά τους. Τα ονοματα πολλά Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ζωή Λάσκαρη, Μαίρη Χρονοπούλου και πολλές αλλές. Υπήρξαν όμως και άλλες που δεν εκτιμήθηκαν και δεν συγκαταλέστηκαν ποτέ στη χρσυσή πασαρέλα του ελληνικού κινηματογράφου. Αυτες ήταν οι

 

Νίτσα Μαρούδα

 vaggelis01

 

Το χαζό κορίτσι του κινηματογράφου. Έγινε γνωστή στις χρυσές δεκαετίες του κινηματογράφου 60’ς και 70’ς. Ηθοποιός που φυσιογνωμικά την θυμόμαστε αρκετοί αφού το νταπερμέντο της και η ομορφιά της δεν περνάνε απαρατήρητα. Εκτιμάται ότι έχει παίξει σε 37 ταινίες και  φυσικά πως γίνεται να ξεχάσουμε όλοι την ατάκα που χρύσωσε την καρίερα της “Σας χαιρέτησα δεν σας χαιρέτησα, χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ” στην ταινία, «Ο Μικές παντρεύεται» το 1968.

 

Λίλλυ Παπαγίαννη

lily527_0

 

Η κλασάτη Λίλλυ. Τα μάτια της ξετρέλαναν τον ελληνικό κινηματογράφο, μια σωστή κυρία με φινέτσα και χαρακτήρα πάντα. Θεωρείτε απο τις πιο καλοντυμένες του σινεμά, σε κάθε ρόλο που αντιπροσώπευε. Αποτέλεσε μεγάλο κινηματογραφικό δίδυμο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Σπούδασε Είχε σπουδάσει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1957, στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1959, στην ταινία «Νταντά με το ζόρι».

 

Χλόη Λιάσκου

χλοη.jpg

 

Συμπρωταγωνίστησε δίπλα στις μεγάλες κυρίες του κινηματογράφου αλλα σπάνια έπαιρνε λίγο από την τιμή τους. Την έβλεπες συνήθως σε μουσικές ταινίες του Δαλιαννίδη ενώ σήμα κατατεθέν της ήταν ο ρόλος της κόρης, αδερφής, κοπέλας. Μια γλυκύτατη κοπέλα που ομόρφυνε πολλές φορές τις οθόνες μας με την τσαχπινιά της. Την ανακάλυψε ο Κώστας Βουτσάς στην σχολή χορού όπου έκανε μαθήματα. Αποτέλεσε ενεργό μέλος στην χρυσή ομάδα του Φίνος.

 

Μέμα Σταθοπούλου

maxresdefault.jpg

 

Την έχουν αποκαλέσει η Ελληνίδα Μπριζιτ Μπαρντό, όχι και άδικα βέβαια με τέτοια ομορφιά. Ήταν το μαγκάκι του κινηματογράφιυ αφού στις ταινίες πάντα έβαζε τη θέση τους τους άντρες συμπρωταγωνιστές. Η δυναμική της και ο αιθέριος χαρακτήρας της είναι από τα λίγα που την ξεχώρισαν στις κάμερες. Ήταν αθλήτρια στίβου και είχε όνειρο να γίνει γυμνάστρια. Η καριέρα της διήρκησε 8 χρόνια αφού θέλησε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

 

Πόπη Λάζου

1961avi_snapshot_001841_20110524_113031

 

Οι ρόλοι της ταίριαζαν “γάντι” στο πρότυπο της “ξεμυαλίστρας” και “αντροχωρίστρας” Γυναίκας εκείνης της εποχής. Ήξερε σίγουρα πως να αφήνει το σημάδι της τέτοια γυναίκα. Για 18 χρόνια είναι παρούσα στο καλλιτεχνικό γιγνεσθαι με συμμετοχή σε 25 ταινίες, επάξια ανάμεσα σε όλα τα “ιερά τέρατα” του κλασικού Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι ερμηνευτικοί της ρόλοι, όπως ήδη είπαμε, είναι μέσα στην Ελληνική Κωμωδία ως εντυπωσιακή εύπορη …ζωντοχήρα γυναίκα.

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top