Καλοκαιρινό σώμα τώρα: Μια millennial αποκαλύπτει

Καλοκαιρινό σώμα τώρα

Καλοκαιρινό σώμα τώρα: μια millennial αποκαλύπτει (view point)

Καλοκαιρινό σώμα έτοιμο για παραλία χωρίς κόπο…

Body positivity, body neutrality, body shaming, bullying, bikini body, summer body, normalise normal bodies, fatphobia, weight stigma και άλλες τέτοιες λέξεις και γρήγορα hashtags τριγυρνάνε στην καθημερινότητά μας.

Μας επηρεάζουν; ΝΑΙ

2022 current status : ίσως το τέλος μια πανδημίας και τον ερχομό μιας νέας κανονικότητας και η ιστορία ενός πολέμου.

Καταστάσεις που ήταν για τις ταινίες και όμως έγιναν πραγματικότητα και εμείς εδώ ακάθεκτοι να κρίνουμε τα σώματα των άλλων με την πρώτη ευκαιρία.

Είναι η άμυνα μας για το άγχος που έχουμε εμείς για το σώμα μας;

Είναι ο τρόπος σκέψης που έχουμε( άθελα μας ή και όχι) αφήσει να εξελιχθεί μέσα από τα καθημερινά ερεθίσματα μιας ολόκληρης ζωής; (Βλέπε ταινίες, εφηβικές ταινίες μόνο η “ΤΕΛΕΙΑ” “ΔΙΑΣΗΜΗ” κοπέλα κερδίζει τον διαγωνισμό και το “ΩΡΑΙΟ” αγορι του σχολείου, τα περιοδικά που μας κατέκλυσαν με fast dad diets που έκαναν διάσημες του Χόλιγουντ.

Είναι ίσως τα νέα trends στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Ίσως είναι όλα μαζί. Το ερώτημα είναι μπορούμε να αλλάξουμε;

Τελικά αγαπάμε το σώμα μας ή το μισούμε;

Πολλά ερωτήματα και απαντήσεις υπάρχουν;

Καλοκαιρινό ΣΩΜΑ: σημαίνει το σώμα που βάζεις το καλοκαίρι, δηλαδή δεν ήταν αυτό το σώμα που είχες τον χειμώνα. Δεν είναι το σώμα που σε πάει βόλτες, σε κάνει να ζεις υπέροχες στιγμές με φίλους , σε κρατάει ζωντανό, σου δίνει την δυνατότητα να φέρεις μια νέα ζωή στον κόσμο. Το “Καλοκαιρινό ΣΏΜΑ” είναι το σώμα που “φοράς” για το καλοκαίρι για να μην το κρίνει ο “κόσμος”.

Και έρχεται μια συνηθισμένη millennial  που έχει ζήσει όλα τα trends παλιά και νέα να σου πει ότι το ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΟΧΕΣ!

Το σώμα μας είναι εκεί 365, 24/7 τελεία και παύλα.

Η ιστορία μας και η προσωπικότητα μας είναι πιο ισχυρή από το σχήμα του σώματός μας. Νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσουμε τις εμμονές με το σώμα μας και απλά να το φροντίσουμε και να το αγαπήσουμε.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ!

Το σώμα μας αλλάζει συνέχεια, εμείς πρέπει να το ακούμε και να το φροντιζουμε. Όλα θέλουν το μέτρο τους, σωστή υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις και υπερβολές, φυσική δραστηριότητα χωρίς ακραιότητες, όλα με τους προσωπικούς ρυθμούς και ανάγκες του καθενός.

Δεν συγκρινόμαστε και δεν εξιδανικευουμε μη υπαρκτά πρότυπα.

Αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας!

Μπορεί τα ρούχα μας να έχουν μια ετικέτα πάνω τους, αλλά δεν καθοριζόμαστε απο αυτό το ΝΟΥΜΕΡΟ, αλλά ούτε και από το νούμερο της ΖΥΓΑΡΙΑΣ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Ας απολαύσουμε τις καλοκαιρινές βουτιές μας χωρίς την έξτρα τοξικότητα των “ιδανικών προτύπων της κοινωνίας” και ας φροντίσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία και φυσικά… να φάμε παγωτά χωρίς τύψεις!

“Apologize to your body. maybe that’s where the healing begins.”

 

Ιωάννα Γουργουλέτη

Διαιτολόγος Διατροφολόγος