Καραντινιασμένα Χριστούγεννα | Σκέψεις

Χριστούγεννα 2019! Το δέντρο γεμάτο δώρα! Στα εμπορικά κοσμοπλημμύρα. Οι δρόμοι στολισμένοι από άκρη σε άκρη. Το ρεβεγιόν μαγικό. Δεν μπορώ να σας δείξω και τη φωτογραφία για να καταλάβετε τι εννοώ. Μαγειρεύαμε 2 μέρες, βάλαμε τα καλά μας και ήρθαν οι καλεσμένοι μας. Δεκαπέντε άτομα ήμασταν. Φάγαμε, ήπιαμε τα ποτάκια μας, παίξαμε το χαρτάκι μας(με έγδαραν) και τέλος χορός μέχρι τα ξημερώματα. Ακόμα θυμάμαι τον πονοκέφαλο της επόμενης ημέρας. Κάπως έτσι οι μέρες πέρασαν και φτάσαμε στα Καραντινάτα Χριστούγεννα του 2020.

Αρχικά να σας ενημερώσω πως ο γλυκός χοντρούλης με την μεγάλη κοιλίτσα, τα κόκκινα ρούχα και την τσάντα γεμάτη δώρα βγήκε σε αναστολή. Ναι και όμως, ο Ρούντολφ φοβάται να μην φάει πρόστιμο. Οπότε αναλάβετε δράση σχετικά νωρίς. Έχει πέσει πολύ δουλεία στις εταιρίες κούριερ. Έχεις βέβαια και την όμορφη εναλλακτική να δημιουργήσεις κάτι μόνος σου για τα άτομα που αγαπάς. Σίγουρα δεν θα είναι ζώνη Gucci. Η συναισθηματική τους αξία όμως δεν συγκρίνεται.

Επίσης δεν θα χρειαστείτε μεγάλη λίστα στο σούπερ μάρκετ. Να είμαστε το πολύ και πέντε άτομα σε κάθε τραπέζι. Ας δούμε κι την θετική πλευρά του θέματος. Λιγότερο μαγείρεμα, κούραση και κόστος. Παραπάνω ώρα για να γίνεται κουκλάκια ζωγραφιστά! Θα μου πεις τώρα «ποιος θα με δει;» Άλλη κουβέντα αυτή.

Με αφορμή λοιπόν τα λιγοστά άτομα που θα μπορέσεις να έχεις κοντά σου, μήπως ήρθε καιρός για ξεσκαρτάρισμα; Να η ευκαιρία να βγεις και από την δύσκολη θέση. Δεν χρειάζεται να φορέσεις και αυτά τα Χριστούγεννα την μάσκα σου και να παρευρεθείς κάπου που δεν το λέει η ψυχή σου. Έχεις δικαιολογία φέτος <<δεν με αφήνει ο Χαρδαλίας, φοβάμαι το πρόστιμο>>.

Τέλος, με έναν πρόχειρο προϋπολογισμό που έκανα βλέπω ότι σου έχουν μείνει λίγα χρηματάκια. Μπορείς να προσφέρεις με αυτά χαμόγελα και όμορφες γιορτές και σε άλλους. Ενδεικτικά θα αναφέρω τρεις δράσεις που έχω σκοπό να βοηθήσω αυτές τις γιορτινές μέρες.

 Σε αναμονή. Πληρώνεις 2 ψωμάκια παίρνεις το ένα που χρειάζεσαι και μένει σε αναμονή το δεύτερο για μια οικογένεια που το έχει ανάγκη για το γιορτινό τραπέζι της. www.seanamoni.gr

Φιλοζωικός σύλλογος Καλαμπάκας-η στέγη. Εκεί θα βρεις και τον Ηρακλή, έναν πρώην αδέσποτο φίλο μου. Φιλοξενείται προσωρινά εκεί. Έχει περάσει πολύ δύσκολα και περιμένει εσένα να του προσφέρεις μια ζεστή αγκαλιά. Και αυτός και οι φίλοι του. Μην ξεχνάς από εμάς εξαρτάται η επιβίωση τους. Μας έχουν ανάγκη.  www.istegi.org

 Παιδικά χωριά SOS. Εκεί θα μπορέσεις να βρεις πολλές ζωγραφιές παιδιών με τα δωράκια που ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη. Αυτός είσαι εσύ, είμαι εγώ , είμαστε όλοι εμείς. Μην ξεχνάς με πόση ανυπομονησία τον περίμενες κάθε χρόνο να μπει από την καμινάδα.

Sos-villages.gr

Κλείνοντας εύχομαι σε όλους καλές γιορτές. Να θυμάστε πως μπόρα είναι και θα περάσει. Ας κοιτάξουμε όλοι μας, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στις υπάρχουσες συνθήκες και εδώ είμαστε, θα τα λέμε.

 Πέττυ Μ.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top