Έρωτας στα χρόνια του covid-19 | Πάστα Φλώρα

Έρωτας και φλερτ. Νέες συναντήσεις που σε αναζωογονούν. Σε κάθε γωνιά της πόλης, σε μια στάση του λεωφορείου ή μέσα σε κάποιο μπαρ, μπορεί να γραφτεί η αρχή μιας νέας γνωριμίας. Τι γίνεται όμως τώρα που όλοι κυκλοφορούμε με μάσκα και όλα είναι κλειστά;

Πώς θα αποκτήσει η πόλη παλμούς; 

Η κατάσταση που βιώνουμε με τη πανδημία, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις ανθρώπινες σχέσεις ερωτικής φύσεως.

Ο δρόμος φαίνεται να είναι δύσκαμπτος. Σκέφτομαι πως την όλη διαδικασία ίσως βοηθάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ούτως ή άλλως κυριαρχούν εν έτει 2020.  

Όμως πόσο φυσιολογικό και λειτουργικό είναι αυτό; Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων δεν θα πρέπει να φυλακίζεται μέσα σε οθόνες και γραπτές λέξεις. Έχουμε μάθει να εκφραζόμαστε πολύ περισσότερο από αυτό που μας επιτρέπεται με την  τεχνολογία. Μην έχοντας βέβαια άλλη λύση τη συγκεκριμένη περίοδο, όλο αυτό μοιάζει μονόδρομος. 

Άγνωστοι ή γνωστοί, σου στέλνουν μήνυμα, αρχίζει η κουβέντα, μα πόσο να κρατήσει. Μια βδομάδα, δύο, τρεις, κάποτε η σωματική επαφή θα γίνει -και είναι- αναγκαία. 

Το πρόβλημα είναι πως, είναι ουσιαστικά αδύνατο να αποκτήσεις την κατάλληλη οικειότητα με έναν άνθρωπο, ακόμα και αν του μιλάς καθημερινά. Δημιουργείται έτσι μια ψευδαίσθηση.

Νομίζεις πως σου αρέσει το συγκεκριμένο άτομο, πλάθεις στο κεφάλι σου τα χαρακτηριστικά που πιστεύεις πως έχει και συνεχίζεις να μιλάς. 

Και αυτός ο φαύλος κύκλος δε σταματάει. Τα social media παίρνουν φωτιά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, χάνονται μέσα σε αυτά, αναζητώντας επιβεβαίωση.

Ικανοποίηση της ματαιοδοξίας.

Φοβάμαι μήπως αυτή η συνήθεια γίνει εμμονή, κι όταν βγούμε από την θέση στην οποία είμαστε, οι άνθρωποι να έχουν ξεχάσει να μιλάνε και να εκφράζονται. 

Οι ερωτικές σχέσεις για να γεννηθούν και να υπάρξουν έχουν ανάγκη ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, δύο ανθρώπους να κοιτιούνται και να ενώνονται οι μυρωδιές τους. 

Καλύτερα να πατήσουμε ένα στοπ, ώστε η σημασία των σχέσεων να παραμείνει στο επάνω ράφι της ζωής μας, παρά να τις χαραμίσουμε για μια στιγμιαία επιθυμία για αυτοπεποίθηση. Λίγη υπομονή και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. 

Ο έρωτας περιμένει σε εκείνη την γωνία που όλο ξεχνάμε να στρίψουμε!

Έφη Καράμπελα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top