Λεμόνι: Γιατί αξίζει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου; | Πάστα Φλώρα

Τα λεμόνια είναι όξινα φρούτα και τα βρίσκουμε σε σχεδόν κάθε νοικοκυριό παγκοσμίως. Αυτό το εσπεριδοειδές φρούτο έχει μια ξεχωριστή γεύση και μπορεί να προστεθεί σε πολλά φαγητά και ροφήματα ενώ παράλληλα είναι φορτωμένο με θρεπτικά οφέλη που το καθιστούν ιδανικό για την υγεία.

Είναι περισσότερο γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, σύμπλεγμα Β βιταμινών, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην ιατρική και υπάρχουν πρόσφατες μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν αυτά τα οφέλη τους. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα δούμε τα οφέλη που έχει για εσένα το λεμόνι και θα πειστείς πως αν δεν το χρησιμοποιείς ακόμα, χρειάζεται να το εντάξεις στη ζωή σου!

 

  • Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση: Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το αφυδατωμένο δέρμα. Επένδυσε σε ένα καλό καθαριστικό προσώπου με εκχυλίσματα λεμονιού ή ανάμειξε μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι με νερό καρύδας για να φτιάξεις το καλύτερο DIY καθαριστικό. Τα εκχυλίσματα λεμονιού θα φωτίσουν το δέρμα σου ενώ το νερό καρύδας θα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.
  • Καταπολεμά τα μαύρα στίγματα: Το λεμόνι μπορεί να αποτελέσει λύση σε αυτό το πρόβλημα ομορφιάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κόψεις ένα λεμόνι και να το τρίψεις πάνω από τα προβληματικά σημεία.
  • Καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση: Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε κάλιο το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και μειώνει την πίεση του αίματος.

 

  • Κρατάει τον οργανισμό ενυδατωμένο: Από τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο σώμα, μέχρι βελτίωση της σωματικής απόδοσης και την αποβολή των αποβλήτων από το σώμα, η κατανάλωση αρκετού νερού για να παραμείνει ενυδατωμένος ο οργανισμός είναι ένας καίριος παράγοντας καλής υγείας.
  • Προσοχή! Το νερό με λεμόνι μπορεί να προωθήσει την πληρότητα , να υποστηρίξει την ενυδάτωση, να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να αυξήσει σε γενικές γραμμές την απώλεια βάρους. Μπορεί δηλαδή πράγματι να συμβάλλει στην προσπάθεια για αδυνάτισμα και δίαιτα. Ωστόσο, δεν είναι καλύτερο από το κανονικό νερό, όσον αφορά συγκεκριμένα την απώλεια λίπους από το σώμα.

Εν τέλει το λεμόνι από εδώ και πέρα χρειάζεται να γίνει ο “σύμμαχος” σου! Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, δώσε τη δέουσα βαρύτητα στο σώμα και στο δέρμα σου και αγάπησε ακόμα και τις ατέλειες σου. Είσαι μοναδική και δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό.

Ιωάννα Καλφόγλου


Πηγές: queen.gr

Meygeia.gr

In.gr

Kathimerini.gr

Ιωάννα Καλφόγλου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top