Λίγα λόγια για το ethical made brands και για το Anskela_ | Πάστα Φλώρα

Με αφορμή την κυρίαρχη τάση της οικολογικής και καταναλωτικής συνείδησης και συμπεριφοράς σε Ευρώπη και ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια δηλαδή το ethical shopping και τα ethical προϊόντα, ας γνωρίσουμε ένα υψηλής αισθητικής ethical brand.

Τα ethical made προϊόντα, ευρέως διαδεδομένα σε Ευρώπη και Αμερική, έχουν φέρει επανάσταση στον χώρο της οικολογίας και του παγκόσμιου καταναλωτικού κινήματος. Είναι τα προϊόντα που παράγονται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ή κοινότητες με τις αρχές του Fair Trade, μακριά από την λογική της αισχροκέρδειας των μεγάλων εταιρειών.

Ethical shopping σημαίνει τιμές προσιτές για όλους, ποιότητα και απόλυτη αξιοπιστία στο προϊόν που πρέπει να είναι 100% φυσικό χωρίς την παραμικρή χημική πρόσμιξη.

Σημαίνει οικολογική-κοινωνική-καταναλωτική συνείδηση.

Είναι μια άλλη οπτική και πρόταση για το lifestyle και το εμπόριο περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, που συνδυάζει την οικολογία μαζί με τα μυστικά και την γνώση των τοπικών παραδόσεων ανά τον κόσμο, ταυτόχρονα με την κοινωνική προσφορά και συνείδηση για ένα ηθικό και δίκαιο εμπόριο.

Άλλοτε “βαρετά” αξεσουάρ μετατρέπονται σε ξεχωριστά αντικείμενα ιδιαίτερης αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Anaskela ιδρύθηκε από την Melissa και Jana, δύο παιδικές φίλες που μεγάλωσαν στην Αθήνα και οραματίστηκαν μια χρηστική αλλά και ταυτόχρονα στυλάτη travel πετσέτα.

Η πρώτη συλλογή, η Geometria, παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2019. Πρόκειται για μια τολμηρή συλλογή από πετσέτες ταξιδιού με εντυπωσιακές εκτυπώσεις και λειτουργικό σχεδιασμό ενώ είναι φτιαγμένη με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Το ελληνικό στοιχείο αποτελεί την μεγαλύτερη έμπνευση για τις πετσέτες Anaskela και βρίσκεται με αφηρημένο τρόπο σε κάθε σχέδιο. Ιδιαίτερα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται από το συγκεκριμένο brand.

Η πετσέτα Anaskela είναι απίστευτα ελαφριά. Είναι φτιαγμένη από ύφασμα που μοιάζει με σουέντ, λεπτό αλλά εξαιρετικά απορροφητικό, συμπαγές και ιδανικό για ταξίδια. Η άμμος δεν προσκολλάται στο ύφασμα(ανακινείται αμέσως) και στεγνώνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Η συλλογή «Under the Palms» κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2020. Αποτελείται από 6 πετσέτες ελαφρώς μικρότερες σε μέγεθος με ένα πιο μίνιμαλ στυλ. Διακριτικές αλλά ταυτόχρονα επιβλητικές, τα κομψά μοτίβα από τις πετσέτες αυτής της συλλογής, αντανακλούν το φως σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει πάνω από τη θάλασσα και τον ορίζοντα.

Φανταστείτε να βρίσκεστε κάτω από έναν φοίνικα και να βλέπετε το φως να αλλάζει!

Οι πετσέτες Anaskela είναι πολλαπλής χρήσης- πάρτε την οπουδήποτε, στην παραλία και την πισίνα, στη γιόγκα ή στο κάμπινγκ, σε μία εκδρομή στο βουνό.

Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε! Οι πετσέτες φτιάχνονται χρησιμοποιώντας ένα νήμα που δημιουργήθηκε από επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια, διατηρώντας έτσι αυτά τα μπουκάλια μακριά από τις χωματερές και τους ωκεανούς.

Εμπνευσμένες από την άνεση και τον σεβασμό στο φυσικό μας περιβάλλον, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στο στιλ ή την ομορφιά, οι πετσέτες Anaskela είναι πρωτοποριακές στο είδος τους και αποτελούν  την καινοτομία που θα απογειώσει το στυλ στα ταξίδια σας και στις εξορμήσεις σας στην παραλία.

Emi Stamelaki
© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top