Μερικές σκέψεις για τη φιλία άνδρα-γυναίκας | Πάστα Φλώρα

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Τους άνδρες τους συμπαθώ. Πιστεύω στη φιλία τους. Πιστεύω στην ευαισθησία τους. Πιστεύω πως έχουν αληθινά αισθήματα. Εμπιστεύομαι τη φιλία τους, γνωρίζω πως εκείνοι διαπνέονται από αληθινά συναισθήματα και δεν είναι ναι  τόσο ανταγωνιστικοί όπως ίσως οι γυναίκες.

Είναι μύθος πως τα δύο φύλα δεν μπορούν να είναι φίλοι. Και αυτό γιατί ακόμα και διαφορετικού φύλου και ετερόφυλοι να είμαστε, δεν ταιριάζουν υποχρεωτικά όλοι οι άνθρωποι ώστε να αισθανθούν ερωτισμό ο ένας για τον άλλον.

Η φιλία του άνδρα είναι πολύτιμη για μία γυναίκα, όπως και της γυναίκας για έναν άνδρα. Γιατί σε βοηθάει να ξεκλειδώσεις και να αντλήσεις πολύτιμα στοιχεία για τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του αντίθετου φύλου. Σε βοηθάει να δεις τον τρόπο με τον οποίο ο άλλος βλέπει τις καταστάσεις και αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε θέματα ζωής, σχέσεων και καταστάσεων.

Ένας άνδρας φίλος ξέρεις πως έχει πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν θα ζηλέψει το κραγιόν, το φόρεμα, το νέο κούρεμα, την καινούργια μπλούζα. Θα σε ενθαρρύνει να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να βελτιώσεις την εικόνα σου, δίχως να επιτρέπει στη ζήλια να τον κυριεύει. Ο άνδρας φίλος θα σου δώσει τη δική του αντρική οπτική για τα θέματα των σχέσεων, δεν θα προσπαθήσει πισώπλατα να σου κλέψει τη σχέση ή να σε φθονεί ενδόμυχα για αυτή.

Ξέρει να σε παρηγορεί, μπορεί να σε ανεβάσει όταν σε βλέπει θλιμμένη. Ξέρει πως η φιλία είναι ιερή και την τιμά. Δεν θα σε θάψει πισώπλατα, δε θα προσπαθήσει να σε μειώσει για να αισθανθεί εκείνος ομορφότερος, καταστάσεις που συναντώνται συχνότερα σε φιλίες γυναικών. Οι άντρες φίλοι είναι οι καλύτεροι, για αυτό η κάθε γυναίκα είναι ωραίο να έχει έναν άντρα φίλο.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top