Ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού | Πάστα Φλώρα

Για την επιδημία τα ξέρετε, μην τα ξαναλέμε, όμως τι γίνεται όταν μέσα στο γενικό πανικό ζεις και τον προσωπικό: ποιον προσωπικό; μα τον έρωτα βέβαια, ποιον άλλον!

Τις τελευταίες μέρες ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Κλειδωθείτε μέσα μας λένε, μην ακουμπάτε ο ένας τον άλλον μας λένε, μην φιλιέστε μας λένε! Έχω καταλήξει πως όλα αυτά, πρέπει να τα γράφουν άνθρωποι που έχουν καταφέρει, και μπράβο τους, να ελέγχουν το κάθε τους συναίσθημα.

Όμως υπάρχουμε και εμείς, που δεν μπορούμε χωρίς αυτά. Αρκετά όμως με τα γενικά. Τώρα θα μιλήσουμε πιο ειδικά. Φανταστείτε λοιπόν, να έχεις γνωρίσει κάποια-ον, λίγο καιρό πριν από το σήμερα. Να σου αρέσει, να είστε και οι δυο πολυάσχολοι, να προσπαθείτε για πάρα πολύ καιρό να συναντηθείτε, και όταν επιτέλους γίνεται, να στα σκάει η επιδημία. Ναι, ξέρω, είμαι γκαντέμης! Το γνωρίζω, το έχω αποδεχτεί, και πάμε παρακάτω.

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται. Αρχικά φοβάσαι να της προτείνεις να την δεις, γιατί την νοιάζεσαι και δεν θες να είσαι εσύ η αίτια, για να βιώσει το εθνικό σύστημα υγείας, στην όχι και τόσο καλύτερη περίοδο του. Για τον εαυτό σου δεν σε νοιάζει και τόσο, γιατί αν σε ένοιαζε, δεν θα ήταν πρόβλημα, αφού έρωτας και λογική έχουν παίξει ξύλο μέσα στο κεφάλι σου.

Και ας πούμε ότι το προσπερνάς αυτό (μισό λεπτό να αλλάξω τραγούδι στο youtube και να τελειώσω την σοκολάτα μου) που θα την πας; Με το κλείσιμο των σχολείων και των καπη, και από σήμερα των θεάτρων κλπ, έξω, όσοι βγαίνουν, είναι ή έφηβοι που απλά την έχουν δει διακοπές ή παππούδες γιαγιάδες που σε κοιτάζουν περίεργα και σχολιάζουν “καλά δεν μπορεί να κάτσει σπίτι του, εμάς τις ευπαθείς ομάδες δεν μας σκέπτονται, κοίτα φιλιούνται κιόλας. ΝΤΡΟΠΗ!

Και οκ! Το προσπερνάς και αυτό. Βρίσκεις ένα ήσυχο μέρος, κάθεστε, περνά η ώρα, και κάποια στιγμή! (το έκτιζα τόση ώρα για να το φτάσω εδώ) σκύβεις να την φιλήσεις. Και όπως έχεις πλησιάσει λοιπόν, σου λέει: “βρε συ, μήπως να προσέχαμε λίγο; κυκλοφορεί και αυτή η ίωση, μην κολλήσουμε και τίποτα!…” εδώ όμως την απάντηση την έχω έτοιμη. Και καθησυχαστικά την ενημερώνω ότι, με τα μέχρι τώρα γνωστά επιστημονικά δεδομένα, η «τρέλα» δεν μεταδίδεται!

Πριν κατέβω στο περίπτερο να προμηθευτώ σοκολάτες, για να βγει και η αποψινή νύχτα, θέλω να σας πω ότι εντάξει, μπορείτε να με βρίσετε, να με κράξετε γενικώς, να μου πείτε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και πάνω από όλα είναι η υγεία κλπ κλπ. Και συμφωνώ μαζί σας! Απόλυτα! Απλά… καταλαβαίνετε!

Παντελής Χατζηιωάννου

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top