Ο Παντελής & το Timing | Σκόρπιες Σκέψεις

Κάτσε να δεις; πως το έλεγε ο Κοέλιο για το σύμπαν;

Καλησπέρα στους απανταχού καραντινιασμένους-ες. Άλλη μια δύσκολη νύχτα ξεκινά. Είμαστε στην εικοστή πρώτη μέρα καραντίνας και ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά. Εντάξει μπορεί όχι για όλους, αλλά δεν με νοιάζει τι κάνετε εσείς, για μένα μιλώ. Τελοσπάντων, ας έρθουμε στο θέμα μας.

Το παν λοιπόν, στην σήμερον ημέρα παιδιά μου, λένε είναι το σωστό “timing”. Τι είπες τώρα ρε φιλόσοφε θα σκεφτείτε.  Ναι και όμως. Από πού να το πιάσει κανείς, στο θέμα καριέρας, σχέσεων, ακόμη και ένα ταξίδι που θέλεις να κάνεις, δηλαδή στα όνειρα σου, παίζει ρόλο. Όλα πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν την σωστή στιγμή. Να ψάχνεις για την εργασία των ονείρων σου την στιγμή που σε ψάχνει και αυτή. Να της μιλήσεις και να την γνωρίσεις και να βρεις το θάρρος να της πεις να πάτε βόλτα τον σκύλο, την σωστή στιγμή. Ας τα πάρουμε ένα ένα όμως.

Καριέρα!

Τώρα θα μου πείτε, “τι καριέρα μας λέει αυτός “, “σε ποια χώρα ζει” κλπ κλπ. Ίσως και να έχετε δίκιο. Σας έχει τύχει όμως να αναζητείτε δουλειά, και εννοείτε να μην βρίσκεται τίποτα, και όταν επιτέλους βρείτε κάτι, και ξεκινήσετε, να σκάσει αγγελία από την δουλειά των ονείρων σας; όχι ε; ούτε εμένα! Αλλά αν σας τύχαινε, αυτός θα ήταν ο όρος του σωστού και του λάθους timing όσον αφορά στο θέμα καριέρας.

Σχέσεις!

Και τώρα ερχόμαστε στο αγαπημένο κομμάτι όλων. Ατιμούτσικα! Ξέρω ότι σας αρέσουν τα πικάντικα… Όσον αφορά στο σωστό και το λάθος timing, παράλληλα με το θέμα της καραντίνας, τα είχα πει και την προηγούμενη φορά (άρθρο Μαρτίου “έρωτας στα χρόνια το υ κορονοϊού”). Αν δεν το έχετε διαβάσει, να το κάνετε. Ωστόσο έχω να προσθέσω κάτι. Την γνώρισες τυχαία, την ερωτεύτηκες τυχαία, σου ήρθαν όλα ανάποδα τυχαία, και την έχασες γιατί είσαι ηλίθιος και άργησες. Κάτι ο φόβος της χυλόπιτας, κάτι ότι είσαι φοβητσιάρης και περίμενες την κατάλληλη στιγμή, αρκεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, μην φοβάστε. Πείτε ότι είναι να πείτε, κάντε ότι είναι να κάνετε, γιατί στον έρωτα παιδιά το timing είναι το παν!

Όνειρα!

Πόσα χρόνια τώρα λες, ότι θα μετακομίσεις επιτέλους στην αγαπημένη σου γειτονιά, αλλά το αναβάλεις; ( Παγκράτι να έρθετε, είναι τέλεια). Πόσο καιρό ονειρεύεσαι να πας ένα ταξίδι π.χ. στην Κούβα, αλλά πάλι το αφήνεις για μετά; ψάχνεις την σωστή στιγμή αλλά ποτέ δεν έρχεται. Ναι γιατί δεν υπάρχει. Και μην ακούσω από κανέναν σας ότι, άμα θες κάτι πολύ, επεμβαίνει το σύμπαν και στο κερνάει ( κάπως έτσι πρέπει να το είχε πει και ο κοέλιο νομίζω) δεν ισχύει.

Άντε επειδή πολύ σας κούρασα με τα ψυχολογικά μου απόψε, θα σταματήσουμε εδώ. Άπλα θα ήθελα να πω, τώρα που τελειώνει και αυτή η υπέροχη χρονιά!, ότι έχουμε ένα μήνα ακόμη μπροστά μας. Τι σημαίνει αυτό; σημαίνει ότι ναι μεν κάποια όνειρα πρέπει να πάνε για του χρόνου, αλλά, για κάποια άλλα, προλαβαίνουμε. Και που ξέρετε, Χριστούγεννα είναι, θαύματα γίνονται…

 

Παντελής Χατζηιωάννου

Leave a Reply