Όχι άλλο bulling “αγάπη” μου | Ειρήνη Μαράλη

To bulling αποτελεί αναμφίβολα ένα θλιβερό και πάντα επίκαιρο θέμα.. ορμώμενη λοιπόν από αυτό θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου σχετικά με αυτό το μείζωνος σημασίας πρόβλημα της σωματικής και ψυχολογικής βίας σε σχολεία, χώρους ανώτερης εκπαίδευσης και γενικά στη ζωή. Είναι πραγματικά απάνθρωπο να ξεσπάει ο καθένας τα προσωπικά του προβλήματα, εσωτερικά θέματα, κόμπλεξ, ζωώδη ένστικτα σε άτομα τα όποια έχει επιλέξει δια τον απλούστατο λόγο έχουν αδυναμία να αμυνθούν, όσο κλειστά είναι στον εαυτό τους άλλο τόσο με τέτοιου είδους συμπεριφορές γίνονται περισσότερο εσωστρεφή με αποτέλεσμα να βρίσκουν σαν λύτρωση ακόμα και την αυτοκτονία σε έσχατες περιπτώσεις.
Όταν βρίσκεσαι στην περίοδο τη εφηβείας-μετεφηβείας είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις και συνήθως κυρίως στεναχωριέσαι, δεν αντιδράς και στη χειρότερη των περιπτώσεων έχεις αυτοκτονικές τάσεις.
Αυτά συμβαίνουν παντού, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, συνήθως διδάσκουν το μάθημα τους και αποχωρούν, λίγοι είναι αυτοί οι όποιοι θα ασχοληθούν ουσιαστικά με τα παιδιά και τις ανάγκες τους
Μια σκληρή αλήθεια είναι πως τα παιδιά αποφοιτώντας από σχολεία η πανεπιστήμια όσον αφορά τα σχολεία δεν έχουν καν μόρφωση, όσον αφορά τα πανεπιστήμια έχουν μια παραπάνω γνώση σχετικά με τον κλάδο που επέλεξαν να ακολουθήσουν. Και τι λείπει από όλο αυτό;
Η κοινωνική μόρφωση με λίγα λόγια ότι διδαχθείς από την οικογένεια σου και όσο σε βοηθάει ο ίδιος σου ο εαυτός ούτως ώστε να ανταπεξέλθεις σε μια κοινωνία μικρή των εφηβικών χρόνων και μετέπειτα στη ζωή σου.
Το bullying oπως είναι ευρέως γνωστό εγώ θα το έλεγα απανθρωπιά,”ανθεί” εκεί που μπορεί, όπως προανέφερα, σε άτομα που άθελα τους διατίθενται για θύματα, είναι εύκολη λεία. Κανείς δεν είναι κατώτερος κανενός αν δεν το επιλέξει αν δεν το αφήσει να εκτροχιαστεί, αλλά αυτό είναι κάτι που συνειδητοποιούμε στην πορεία της ενήλικης ζωής μας. Πολλοί από ‘μας έχουμε πέσει θύματα σχολικής, λεκτικής, βίας και περιθωριοποίησης.Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τη διαφορετικότητα σου, τα μαλλιά σου, το σώμα σου, τη σεξουαλική σου ταυτότητα, το διαφορετικό πρόσωπο σου, το ύψος κτλ.
Μην αφήνεις κανένα να μειώσει αυτό που δεν έχει αυτός άλλα κάθε ψυχή έχει τις δίκες της ρωγμές και αυτός είναι ο βασικός λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά.  Άλλωστε οποίος υποτιμά και υποβιβάζει κάποιον αυτόματα δείχνει την έλλειψη συνείδησης του. Το σχολείο είναι μια σκληρή κοινωνία που καλείσαι αντί να σε εκπαιδεύσει το σύστημα του να κολυμπήσεις για να μπορέσεις να επιβιώσεις, κυριολεκτικά να επιβιώσεις. Δεν θα ‘θελα να μιλήσω καθόλου για πιο βάναυσα γεγονότα όπως ξύλο και τραμπουκισμούς, λυπάμαι για αυτά τα άτομα.
Κι αν κάποιοι άνθρωποι σε ενοχλούν αν δεν ταιριάζεις με τις επιλογές τους με αυτό που είναι, με την αισθητική σου, μη τους ενοχλείς, ασ’ τους στη ζωή τους.
Αυτά τα θέματα πρέπει να επίκαιρα πάντα και όχι μόνο όταν έχουμε τραγικά συμβάντα. Έτσι είναι η Ελλάδα δυστυχώς, χρόνια πριν υπήρχε η ανάγκη για να πάρουν έκταση όλα αυτά. Έως εδώ λοιπόν. Μαγκιά είναι να σέβεσαι, να αγαπάς, να δίνεσαι, να βοηθάς, να συνδράμεις, να μάχεσαι ακόμα και για το δίκαιο του διπλανού, όλα τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρα ψυχολογικά προβλήματα που πρέπει να λύσεις αν θες να λέγεσαι άνθρωπος. Και τέλος μια προσωπική μου άποψη που την πρεσβεύω και την ακολουθώ τα τελευταία χρόνια. Όταν σου ρίχνουν χαστούκι, δεν γυρνάς κι απ’την άλλη πλευρά για να σου επιτεθούν με άλλο ένα. Ανταποδίδεις αν θες σε μια ζούγκλα σώος ψυχικά να μείνεις.
Ένα κείμενο αφιερωμένο στις ακραίες συμπεριφορές βίας που ολοένα μας απασχολούν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας με σκοπό την πάταξη η ελαχιστοποίηση τους.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top